|

Veli Kavlak yanlış teşhisle 4 kez ameliyat edilmiş

7 yıldır sakatlıkla boğuşan ve son 3 senedir sahalardan uzak kalan Veli Kavlak'ın yanlış teşhisle 4 kez ameliyat edildiği belirtildi. Tecrübeli futbolcunun yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
10:20 - 27/03/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 11:15 - 27/03/2018 الثلاثاء
Diğer
Beşiktaş formasıyla 152 maça çıkan Veli Kavlak, 8 gol atarken 15 de asist kaydetti.
Beşiktaş formasıyla 152 maça çıkan Veli Kavlak, 8 gol atarken 15 de asist kaydetti.

2011-2012'de Samsunspor karşısında oynanan maçta omzundan sakatlanan Veli Kavlak, Carlos Carvalhal, Samet Aybaba ve Slaven Bilic dönemlerinde çektiği acılara rağmen ilaç ile oynatılmaya devam etti.

29 yaşındaki futbolcunun 7 sene süren sıkıntısının nedeninin doktorların yanlış teşhisi olduğu belirtildi.

Biri doğru 5 ameliyat

Fanatik'in haberine göre 3 yılı kaybolan ve sadece biri doğru beş ameliyat geçiren Veli Kavlak'ın sakatlık sürecinde yaşadıkları şöyle;

4 doktor temiz raporu verdi

Değişen 4 kulüp doktoru da MR’a gönderip temiz raporu aldı. Siyah beyazlı futbolcu ardından milli takımdan arkadaşı olan David Alaba ile doktor Wolfarth’a gitti. O da sorunun boynundan olduğunu söyleyip geri gönderdi.

Yanlış teşhis ve ameliyat serisi

İki fizyoterapist kader adamı oldu. Önce İstanbul’daki hastaneye götürüp eklemden röntgen çektirdi. Röntgen sonucunda tendon kopuk dendi ve bu yanlış teşhis, ameliyat serisine götürdü.

İlk neşter Münih’te (2014) omuz tendonuna atıldı. Kesilip aşağı dikildi ancak iyileşme olmadı. Yine iğne ve ilaç ile oynatıldı.

9 iğneyle 90 dakika oynadı

Brugge maçı sonrası Fenerbahçe derbisi öncesinde tam 9 iğne yapılıp 90 dakika sahada kaldı..

İkinci ameliyatı kulüp doktoru yaptı

İkinci ameliyatı kulüp doktoru Sarper Çetinkaya yaptı. Bu kez aynı tendon, kemiğe vidalandı. 3 ay denen dönüş 6 ayı buldu. Ardından boyun fıtığı gerekçesi ile farklı bir operasyon daha yapıldı. Sonuç daha kötü oldu.

Alman Dr. Hubermayer, üç ameliyatın da yanlış teşhis ile gereksiz yapıldığını söyledi. Tendon 4. kez kemikten çıkartılıp yukarı dikildi ancak sonuç yine olumsuz oldu.

Doğru teşhisi hentbol doktoru koydu

Veli futbolu bırakma noktasına geldi. Bir gece milli takımdan masörü aradı ve Hamburg’da bir hentbol doktoruna gitmesini istedi. Alman doktor kobay gibi kullanıldığını söyledi. Sorunun eklemde kapsül yırtılması olduğunu açıkladı ve ameliyat yaptı.

130 bin TL harcamış

5 ameliyat geçiren Veli Kavlak için şu ana kadar 130 bin euro hastane masrafı ödendiği aktarıldı.

Tam üç yıldır sahalardan ayrı kalan Veli'nin bu süre içinde antidepresif ilaçlar kullandığı ifade edildi.

#Veli Kavlak
#Beşiktaş
٪d سنوات قبل