Facebook Portal ile evimize girmeye çalışıyor

Yeni Şafak
11:05, 09/10/2018, SalıG: Güncelleme: 11:26, 09/10/2018, Salı
Yeni Şafak
Facebook Portal ile evimize girmeye çalışıyor
Portal ve Portal + modelleri sırasıyla 199, 349 dolar fiyat etiketleriyle satışa sunuldu.

Facebook yalnızca sosyal medya platformu olmanın dışına çıkarak Portal ve Portal + ile evlere girmek istiyor. Son yıllarda veri ihlalleriyle gündeme gelen Facebook’un satışa sunduğu ürün bazı soru işaretleri doğurdu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, dün tanıttığı Portal ve Portal + ile evlere girmeyi hedefliyor. Amazon Echo’ya benzeyen bu akıllı hoparlörler, Facebook’un son yıllarda ortaya çıkan problemlerini de gündeme getiriyor. Cambridge Analytica skandalı ve geçtiğimiz günlerde 50 milyon kişiye ait verinin sızdırılması olayları kullanıcıların güvenini sarsmıştı.

Güvenlik ihlalleri piyasaya çıkışını geciktirdi

ABD, Avrupa ve Kanada’da kullanıcı sayısı günden güne azalan Facebook’un gelirlerinde de gerileme gözleniyor. Kullanıcıların Facebook’a güvenerek bu yeni aracı satın alıp evlerine sokması biraz zorlu olacağa benziyor. Aslında geçtiğimiz baharda piyasaya sürülmesi beklenen cihazın piyasaya çıkış tarihi veri ihlalleri nedeniyle ertelendi. Ön siparişe açılan Portal ve Portal + cihazlarının teslimatları ABD için önümüzdeki ay başlayacak.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/09/11/21/resized_bf20a-5d5c8d1afacebookportal3e1539013168109768x421.jpg

Yapay zeka desteğini Amazon'dan alıyor

Portal’ın video sohbet özelliğinin dışında akıllı bir hoparlörden pek bir farkı yok. Facebook Watch’tan bir şeyler izlemek, müzik dinlemek ve haber okumak için kullanılabiliyor. Cihaz ayrıca dijital fotoğraf çerçevesi olarak da kullanılabiliyor.

Facebook tarafından Portal için akıllı asistan yazılımı üretilmedi. Cihazın asıl özellği arama yapmak olarak belirtiliyor. Ancak sesi kısmak gibi basit talimatları algılayan cihaz hava durumu veya alarm gibi karmaşık işlemlerde Alexa altyapısını kullanıyor.

Facebook’un son yıllarda yaşadığı veri ihalleri, kullanıcıların aklında bazı soru işaretleri oluşturdu. Bu nedenle bazı kullanıcılar Facebook’un Portal’ı satın alarak kendi evinde veri toplamasını istemiyor.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026