|

Ferrari çalışanlarının yeni bir Ferrari satın alması yasak!

Ferrari’nin pazarlama ve ticaret sorumlusu Enrico Galliera, şirketin sıkı kurallar listesine göre, şirket çalışanlarının fabrika hattından yeni bir Ferrari almasının yasak olduğunu açıkladı. Gerekçe bir hayli ilginç...

Yeni Şafak
15:37 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:29 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ferrari, yıllardır ürettiği lüks spor otomobilleriyle biliniyor.
Ferrari, yıllardır ürettiği lüks spor otomobilleriyle biliniyor.

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, efsane otomobilleri dışında bazı konulardaki katılığıyla da ön plana çıkıyor. Bildiğimiz üzere Ferrari, aracı kimin satın aldığı konusunda bile seçici davranabiliyor. Özellikle sınırlı sayıda üretilen otomobiller söz konusu olduğunda…

Bazı üreticiler, çalışanlarının hizmetlerini ve sadakatlerini, araçlarında indirim yaparak ve satın almasında kolaylık sağlayarak ödüllendirse de Ferrari bunun tam tersini yapıyor. Zira Ferrari’de çalışanların üretim bandından bir Ferrari satın alması yasak!

Car Keys’de yer alan habere göre; Ferrari’nin pazarlama ve ticaret sorumlusu Enrico Galliera, şirketin sıkı kurallar listesine göre, şirket çalışanlarının fabrika hattından yeni bir Ferrari almasının yasak olduğunu açıkladı:

  • “Felsefemiz, özellikle sınırlı üretilen otomobillerin çalışanlarımıza satılmaması. Çünkü müşteriler arabalarını almak için çok uzun zamandır bekliyor. Çalışanlarımıza öncelik tanırsak hoş olmaz. Öncelik müşterilerin.”


Yeni bir Ferrari’ye satışa çıkmadan önce sahip olma ayrıcalığı sadece 2 çalışana veriliyor. Onlarda halihazırda Scuderia Ferrari F1 pilotları Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen. Fakat onlara dahi indirim yapılmıyor ve aracın tam parasını ödemeleri isteniyor.

Galliera işi gereği kimlerin Ferrari sahibi olup olamayacağına bile karar verebiliyor. Örneğin üstü açık hibrit LaFerrari Aperta için 200 potansiyel müşteriye bir kutu içinde Ferrari anahtarı ve bir not göndermiş. Henüz ortada otomobil yokken bile 200 kişi teklifi hemen kabul etmiş.

Galliera görevini şu şekilde açıklıyor:
  • “Görevimin en zor kısmı müşterilere ‘hayır’ demek. Sınırlı sayıda çıkan bir otomobil için çok sayıda başvuru alıyoruz. İnsanlar parası var diye Ferrari sahibi olabileceğini zannediyor. ‘Ben bir şeylerin kralıyım ve arabayı hak ediyorum’ diyorlar. Kusura bakma ama sen bir Ferrari hak etmiyorsun.”
#Ferrari
#Enrico Galliera
7 yıl önce