|

Uber otonom araçlar için Nvida çiplerini kullanacak

Uber, sürücüsüz araç filosunda bulunan otomobil, kamyon gibi araçların sistemleri için Nvidia çipleri kullanacak. İki teknoloji devi otonom araçlarla ilgili anlaşmaya vardıklarını CES 2018 açılışında duyurdu.

Yeni Şafak ve
10:49 - 8/01/2018 الإثنين
Güncelleme: 17:15 - 8/01/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Uber'in modifiye ettiği bir Volvo XC 90 SUV.
Uber'in modifiye ettiği bir Volvo XC 90 SUV.

Uber, son yıllarda sürücüsüz araç teknolojisine büyük yatırımlar yapıyor. Firma geliştirdiği otonom teknolojisinde teknik destek için Nvidia çiplerini kullanacağını açıkladı. İki teknoloji devi Uber ve Nvidia, CES 2018’de otonom araç teknolojileri için anlaştıklarını duyurdu.

  • Uber, otonom araç filosu kurmak için aldığı Volvo XC90 model araçlarda Nvidia’nın çiplerini kullanmaya başladı. Firma ayrıca, sürücüsüz otomobiller ve kamyonlardaki sinir ağlarını çalıştırmak için de Nvidia çipleri kullanıyor.

Sürücüsüz otomobiller söz konusu olduğu zaman her şey verilerle ilgilidir. Sensörler ve kameralar sürekli olarak aracın etrafındaki dünyayı haritalandırır. Bu nedenle otonom sürüş teknolojisine sahip bir aracın oldukça yüksek işlem kapasitesine sahip çiplere ihtiyacı bulunur. Bu nedenle görüntü teknolojilerinde iyi bir yeri bulunan Nvidia otonom sürüş teknolojisine yöneliyor.

Nvidia ile çalışan tek firma Uber değil. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Toyota’da Nvidia ile bir anlaşma yaptığını duyurmuştu.

#Uber
#Nvidia
#Otonom
٪d سنوات قبل