|

Volkswagen yeni Polo’yu resmen tanıttı

Volkswagen, en popüler modellerinden Polo'yu yeniledi. Berlin'de düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtılan yeni Polo, sahip olduğu üst düzey özelliklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni Polo'da dijital gösterge panelinden, adaptif hız sabitlemeye kadar pek çok yeni özellik bulunuyor.

Yeni Şafak
14:52 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Polo, Almanya'da 12.975 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.
Yeni Polo, Almanya'da 12.975 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Alman otomotiv liderlerinden Volkswagen’in, yeni Polo modelini bugün Berlin’de düzenleyeceği özel bir etkinlikte tanıtacağını belirtmiştik. Beklenen gün nihayet geldi çattı ve Volkswagen, yeni Polo’yu gün yüzüne çıkarttı.

Yeni Polo’nun ön plana çıkan birçok özelliği bulunuyor fakat öncelikle aracın tasarımıyla başlayalım. Aracın ön tasarımına baktığımızda bariz bir şekilde Golf’e benzediğini söyleyebiliriz. Açıkçası Volkswagen son dönemde bu tasarımı benimsedi ve birçok modelinde bunu kullanmaya başladı.


MQB A0 platformu üzerine inşa edilen 6. nesil Polo’nun hacim olarak büyüyeceği beklenen bir gelişmeydi. Yeni Polo, 4.053 milimetre uzunluğa sahip. Yani bu zamana kadar üretilen en uzun Polo olarak karşımıza çıkıyor. Aks mesafesinin artmasıyla bagaj hacmi de genişledi. Yeni Polo’nun bagajı, selefine göre yüzde 25 daha büyük ve 351 litrelik bir kullanım alanı sunuyor. Golf’ün bile bagaj hacminin 380 litre olduğunu düşünürsek, bu rakamın Polo için bir hayli iyi olduğunu söyleyebiliriz.


Aracın arka tasarımına baktığımızda ise BMW 1 serisinden izler görüyoruz. Özellikle kasanın büyümesi ve stopların tasarımıyla yeni Polo’nun arkası, BMW 1’e fazlasıyla benziyor.

Diğer taraftan aracın iç mekanına göz attığımızda, tasarım anlamında çok büyük değişiklikler görünmese de, teknolojik anlamda önemli değişimler göze çarpıyor. Polo’nun en dolu paketlerinde dijital göstergeler, 8-inç dokunmatik multimedya ekranı, Beats ses sitemi, kablosuz telefon şarjı, anahtarsız çalıştırma, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici özellikleri bulunacak. Bu saydığımız özelliklerin birçoğu Golf’te bile bulunmuyor. Fakat Volkswagen, yeni Polo ile birlikte lüks sayılabilecek özellikleri B segmente getirmeyi hedefliyor.


Volkswagen, yeni Polo’nun giriş modelinde LED gündüz farı, 6.5-inç dokunmatik multimedya ekranı gibi özellikleri de sunacak. 14 farklı renk modeli bulunan araçta 13 farklı konsol yapılandırması mümkün.

Gelelim motor bloğuna… Volkswagen yeni Polo ile birlikte devrim niteliği taşıyacak motorlar getiriyor. Emisyon skandalıyla tabiri caizse sütten ağzı yanan şirket, bundan böyle yeni nesil motorlara yönelmiş durumda.


Volksagen Polo’da benzinli motorlar ağırlıkta görünüyor. 65 ve 115 beygir gücünde, 1.0-litre hacminde iki adet benzinli motor mevcut. Ayrıca Golf’te gördüğümüz 1.5-litre benzinli TSI EVO motor, Polo’da da kullanılacak. Polo GTI’ın 2.0-litre 200 beygirlik motoru ise yüksek performans vadediyor. Polo’nun 1.6-litre dizel motor seçeneği de bulunuyor.

Volkswagen Polo, Almanya’da 12.975 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

#Volkswagen
#Polo
#Yeni Polo
7 yıl önce