|
Alışkanlık terk edilmeli

Hafta içinde oynadığı Burnley maçından sonra Trabzonspor karşısına Emre ve Mahmut’u kenarda oturtarak başlayan Başakşehir karşısında ideal kadrosuyla mücadele eden Trabzonspor, zaman zaman oyunu hızlandırmaya çalışsa da rakibin temposuna ayak uydurduğu gibi son iki sezonki alışkanlığını terk edememiş görüntüdeydi.

Jose Sosa, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi top hakimiyeti ve pas yüzdesi yüksek futbolcuların oyunu önde oynama çabasına karşın orta alanda Juraj Kucka’nın daha oyunun başında geçirdiği sakatlığın yarattığı tedirginlikle ikinci bölgenin tüm yükünü Onazi’nin çekmek zorunda kalması Trabzonspor’un en önemli zaafıydı. Buna yeni transfer Zargo Toure ile Mustafa Akbaş’ın adam ve alan paylaşımındaki uyumsuzluğu eklenince konuk ekibin oyun stratejisi ve anlayışı ister istemez zaafa uğradı.

Ev sahibi ekip, Avrupa kupasından yorgun dönmenin bilincinde tempoyu yükseltmediği gibi alan daraltarak Trabzonspor’un pas bağlantılarını kesip, oyun kurgusunu sekteye uğrattı. Öne geçtikten sonra Emre’nin oyuna girmesi tam bir stratejiydi ve usta futbolcu oyunu yönlendirdiği gibi maçın temposuna da ayar veren isim oldu.

Kamp ve hazırlık döneminde oyun anlayışını geliştirip, kısa alanda pas bağlantıları üzerinde çokça çalışılmasına rağmen dün akşam görüldü ki anlayışın değişmesi ve eski anlayışın terk edilmesi zaman alacak. Trabzonspor oyununu geliştirebilir, göze hoş gelen paslaşma ve oyun kurgusu da oluşturabilir, fakat futbolun gereği olan agresif oyunu karakteri haline getiremezse geçen sezondan çok da farklı bir görüntü sergileyemez.

Bu kadro yapısıyla da görünüyor ki bu baş ağrısının geçmesi zaman alacak!..

#Trabzonspor
6 yıl önce
Alışkanlık terk edilmeli
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?