Bir bardak süte kaç kova su katabiliriz?

Fatma Barbarosoğlu
Fatma BarbarosoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
00:00, 14/03/2012, Çarşamba • Yeni Şafak Haber Merkezi
Bir bardak süte kaç kova su katabiliriz?

I-

İLİTAM meslek içi eğitim olarak başlatıldığında gayet yerinde gerekli bir proje idi. Çünkü hal dilini evvelinden tatmış din görevlilerini; Anadolu''nun kuş uçmaz kervan geçmez beldelerinde görev yapan imamları; kendilerinin gerisine düşmemeleri noktasında bir hedef belirliyor, Arapça bilmeyen imamlar, Arapça öğrenmek konusunda seferber oluyordu. Klasik medrese eğitimi almış, âlimler meclisinde bulunmuş şahsiyetlerin diplomaları olmadığı için din görevlisi olamayışını bertaraf edici bir yönü vardı başlangıçta İLİTAM projesinin. Niyet hayr olunca akıbet hayr oldu.

Lakin İLİTAM projesi meslek içi eğitim olmaktan çıkarılıp, online üniversite eğitimine dönüştürülünce; meselenin rengi de, kıvamı da değişti.

Diğer taraftan dağa bağa üniversite açtırarak seçmeninden oy toplamaya kalkan vekillerimiz, her açılan üniversiteye İlahiyat Fakültesi olsun noktasında YÖK''ü ikna edince, 55 İlahiyat fakültesinin açılmasıyla hormonlu bir büyüme ortaya çıktı.

İlahiyat eğitimi iki yoldan sabote edilmeye başlanmış oldu.

Din eğitimi; çoğaltılarak yok ediliyor. Ne ki rakamlara meftun dindarlar,28 Şubat mağduriyetini başında taç olarak taşımak isteyenler durumu fark etmiyor.

Bir kova süte biraz su, biraz daha su. Bu günlere geldik. Şu an elimizde bir bardak süt var. Sorun şu:Bir bardak süte kaç kova su katılmasına razı olacağız?

II-

Pazartesi günü bendenizi bahtiyar eden iki telefon aldım. Diyanet İşleri Başkanımız prof.Dr. Sayın Mehmet Görmez ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sayın Mehmet Günay.

Kendilerinin telefonu benim için hakikaten bir ikram oldu. Diyanet İşleri Başkanımız İLİTAM projesinin mesleki eğitim projesi olarak ne kadar başarılı olduğunu ifade ettikten sonra, hızla çoğalan İlahiyat Fakültelerinde ciddi bir hoca sıkıntısının olduğunu üzülerek ifade ettiler. Yayınlamış olduğum mektuptaki rakamları çok zarif bir şekilde tashih ederek, 10 İlahiyat Fakültesinde 7900 İLİTAM öğrencisinin,59 Bin ön Lisans öğrencisinin olduğunu söylediler.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı prof.Dr. Sayın Mehmet Günay, İLİTAM sorunu üzerine yazdığım yazılardan dolayı tebrik ve teşekkürlerini ilettikten sonra; Sakarya İlahiyat Fakültesi olarak uygulamış oldukları İLİTAM programından bahsettiler. İLİTAM projesinde öğrencilere bilgi vermek konusunda bir sıkıntılarının olmadığını, hatta örgün eğitimdeki öğrencilerden bile daha başarılı olan öğrencilerinin olduğunu söylediler. Lakin eğitimin özellikle de din eğitiminin bir muhit meselesi olduğu konusundaki görüşlerime tamamıyla katıldıklarını ifade ettiler.

İLİTAM konusundaki tecrübelerinden istifade etmek üzere kendisiyle en kısa zamanda bir söyleşi yaparak yayınlamak istediğimi ifade ederek, meseleyi bu günlük noktalıyorum.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiye[email protected]+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026