Çadırdaki gayret: Gizem Çelik

00:0025/07/2011, Pazartesi
G: 4/09/2019, Çarşamba
Fatma Barbarosoğlu

2011 Türkiye Değerler Araştırması''nın sonuçları yayınlandı. Kendisini "mutlu" hissedenler (çok + biraz mutlu toplamı) %77.Değerler araştırmasının mutluluk anketi ile Simav çadır kent sakini Gizem Çelik''in Türkiye birinciliği aynı zamanda düştü medyamıza.Yapılan her ankette Türkiye insanı "mutlu" çıkıyor.Türkiye insanının mutluluğu bazıları için oldukça anlamsız. Yaşadıkları hayattan ne bulup da neyinden mutlu oluyorlarsa demeye getiriyorlar.Bu defa sanki bu "mutluluğu" daha net bir şekilde görebilelim

2011 Türkiye Değerler Araştırması''nın sonuçları yayınlandı. Kendisini "mutlu" hissedenler (çok + biraz mutlu toplamı) %77.

Değerler araştırmasının mutluluk anketi ile Simav çadır kent sakini Gizem Çelik''in Türkiye birinciliği aynı zamanda düştü medyamıza.

Yapılan her ankette Türkiye insanı "mutlu" çıkıyor.

Türkiye insanının mutluluğu bazıları için oldukça anlamsız. Yaşadıkları hayattan ne bulup da neyinden mutlu oluyorlarsa demeye getiriyorlar.

Bu defa sanki bu "mutluluğu" daha net bir şekilde görebilelim diye aynı zamanda boy gösterdi iki haber.

LYS sonuçları açıklandı. En şaibeli sınav olarak tarihe geçmiş olan üniversiteye giriş imtihanının ikinci basamağından söz ediyoruz. Birinci basamaktan sonra yaşananları hatırlayınız. Çocuklarının bunalıma düştüğünden dem vuran ebeveynler, eylem yapan gençler. Hakikaten çocukların eli ayağı tutmaz oldu. Yeğenim girdi oradan biliyorum. Birinci sınavdan sonra günlerce kendine gelemedi. Neyse ki toparlandı. İlk beş bine girdi. Tıbbı aldı gözüyle bakıyoruz inşallah.

Herkes kendi çocuğunun tesellisi, motivasyonu ile ilgilenirken Simav çadırkentte yaşananlar bizzat Simavlı olan gazetecilerin bile algı alanına pek girmedi.

Çadır kentte öğrenci olmak, çadır kentte konsantrasyonun yara almamasını sağlayabilmek, geçin bunları yemek yemek, uyumak ve tuvalet ihtiyacı bunca zor iken.

Yaşadığımız hayatlardan şikâyet etmeyelim diye geldi, sanki Gizem''in başarısı. Gizem''in kendisinin bile beklemediği başarı. Türkiye birincisi olmak aklının ucundan bile geçmemişti. Yani Gizem için hayaldi gerçek oldu cümlesini bile kuracak durumda değiliz.

Çünkü hayal olarak bile birinci olacağına dair bir fotoğraf yoktu Gizem''in kafasında.

Simav Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu Gizem''in başarısı, çadırkent''te daha kim bilir ne kadar vakit yaşayacakları meçhul olan Simav halkı için, göklerden gönderilmiş bir hediye.

Gizem gibi, şartların olumsuzluğunu diline dolamadan dezavantajları avantaja çevirenler yakalıyor hayat başarısını.

Gizem''in anne babasına sorun bakalım mutlular mı diye. Mutluyuz diyecekler. Kıvançlıyız diyecekler. Oysa meseleye çevre şartları, maddi imkânlar açısından bakacak olursak Mayıs ayından bu yana çadırda yaşayan bu insanların mutlu değil kahırdan ölmeleri gerekiyor. Ama hayır ! Yalnızca, kuyunun dibini görenlerdir "hayat güzeldir" cümlesini canı gönülden inanarak söyleyebilenler.

Gizem heyecanlı. Simav mutlu. En çok da çadırkent dershanesinde öğrencilerine azmi ve gayreti aşılayan öğretmenler mutlu. İnsana verilen emeğin bire on artarak geri döndüğünü bir defa daha gördükleri için mutlu onlar.

Lakin bu mutluluk böyle kuru kalmasın. Hükümet yetkilerine sesleniyorum. Simav''ın asil sabrı görülsün artık. Dershanenin başarısı takdir edilsin.

Simav kaymakamlığı 500 tl hediye etmiş Gizem''e. Ancak o kadarına güçleri yetmiştir. Ama bunun bir de vilayet cephesi var. Kütahyalı iş adamları boyutu var.

Çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer''in Gizem Çelik''in başarısını yeni MEB politikaları için muhteşem bir maya olarak kullanacağını ümit ediyorum.

Tebrikler Gizem Çelik. Bu yüksek puan istikbalin için seni en hayırlı olacak muhitlere ulaştırsın inşallah.