"Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın!"

Fatma Barbarosoğlu
Fatma BarbarosoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
00:00, 26/10/2012, Cuma • Yeni Şafak Haber Merkezi
"Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın!"

Yüzüne bakmaya kıyamayacak kadar sevdiklerimizi, neden sevdiğimizi hiç düşündünüz mü?

En çok bebekleri severiz. Yüzlerine bakmaya kıyamaya kıyamaya severiz.

Cennetten gelmişlerdir.

Henüz yüzlerinde cennet tebessümü, Cennet kokusu vardır. Bebekleri içimize sokmak bağrımıza yapıştırmak isteyişimiz onların bedeni aracılığı ile Cennet"e vasıl olma umudu taşıdığımızdandır. Kucağımızdaki bebekle, bakışımızı sabitlediğimiz bebek yüzü ile kendimizi bir parça Cennet"e ait hissederiz.

Hiç tanımadığımız insanları sevişimiz vardır bir de.

Masumiyetin timsali olarak severiz onları.

Kalpleri kadar geniş görünürler gözümüze. Dinleri, dilleri değil yüzleri ile severiz onları.

Masumiyetin ortak lisanını taşıyan halleri ile severiz. Aliene Rachel Corrie , (10 Nisan 1979 – 16 Mart 2003) mesela.

Gazze Şeridi"de Filistinlilerin evlerini yıkmak üzere harekete geçen bir İsrail buldozerinin önüne çıkmış ve bu buldozer tarafından ezilerek öldürülmüştü. Bilmem neden her bayram Rachel"in yüzü geliyor gözümün önüne. Bayramlar bayram olsun, hayat herkes için sığınak olsun diye bedenini siper etmiş olan Rachel"in yüzü.

Mehmet Akif"in mısrasının içinde ebedileştiği için mi? "Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın."

Dürüstlükleri ile sevdiklerimiz vardır.

Kendileri olarak eylem koyarlar.

"Bir kötülüğü elinizle, dilinizle, engelleyin olmadı kalbinizle buğz edin" hadisi- şerifi kalbin ritmi içinde yol almaktadır bazıları için. O ritim ile koşarlar. O ritim ile "Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın"ı yeniden yeniden yazarlar. Niyetleri destan yazmak değildir. Ne ki yazarlar.

Iğdır"ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köyü böyle bir destan yazdı. Kalbimize merhem niyetine süreceğimiz olay gündelik hayatın içine pek karışamadı.

Kısmi Türkiye gerçeği böyle artık.

Bütünü görmeyen gözler, sağ burun deliğinin hakikati ile meşgul.

(Kısmi Türkiye gerçeği başka bir yazının konusu olsun. Öteki Türkiye yok. Kısmi Türkiye var.)

Bulakbaşı köyüne gelen silahlı iki terörist, ilköğretim okulunda görev yapan 19 öğretmenden 6"sını kaçırdı.

Kaçırılan öğretmenlerin arkasından köylülerin, öğrencilerin bir koşuşu var ki… Adamlar silahlı diye pusmuyorlar.

Öğretmenlerimizi verin diye bağırıyorlar.

Görmediyseniz görün o fotoğrafı.

Dağlar seni delik delik delerim diyen fotoğrafı.

Öğretmenine sahip çıkan köylülerin gayreti, terör örgütüne geri adım attırdı. Bir defa daha öğrendik: Gayret bizden tevfik Allah"tan.

Dünya yıkılıyorsa bizim yüzümüzden yıkılıyor. Kötülüklere/kötülere elimizle, dilimizle engel olmadığımız için. Kalp ile buğzetmeye bile niyet etmediğimiz için.

Dünyada tuttuğumuz yer faturalara ödediğimiz bedel ile doğru orantılı değil. Mesuliyetimiz kadar, sabrımız kadar, merhametimiz kadar varız.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiye[email protected]+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026