Paranızı çarçur ediyorsunuz, bir Kaddafi kadar bile olamadınız

Yasin Aktay
Yasin AktayYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 30/11/2019, Cumartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
Paranızı çarçur ediyorsunuz, bir Kaddafi kadar bile olamadınız
MBC’de yayımlanmaya başlanan
“Ateş Krallıkları”
isimli dizinin sadece 14 bölümüne tam 40 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış. Yapımcısı tarafından
“Osmanlı yönetiminin arkasındaki vahşet dolu tarihi ifşa etmek”
olarak ilan edilen dizinin 2019 yılında Arap dünyasında yapılan en büyük proje olduğu da belirtiliyor.
İslam dünyasının bugün en çok mustarip olduğu konu, bütün dünyada her geçen gün daha da tehlikeli bir hal almakta olan
İslamofobia
olduğu bir durumda İslam dünyasının en zengin ülkelerinin böyle bir konuyla baş edecek, Müslümanlara ait kaynakları onların sorunlarını çözmek için harcayacakları yerde Müslüman halklar arasında kin ve nefret tohumlarını daha fazla ekmek için harcıyor olması başlıbaşına İslam dünyasının acı bir çelişkisi.
Dizinin fragmanı kendini tanıtırken “
Bir imparatorluk kanlı bir hukukla yönetiliyor. Bu onların laneti oldu”
diyerek Osmanlı’yı hedef alıyor. Dizinin senaryo yazarı
Mısırlı Muhammed Süleyman
ise
“Tarihsel anlamda hiçbir hata içermeyen bir hikaye yazmaya çalıştıklarını”
söylemiş ve Osmanlı döneminin
“tarihsel katliamlarla dolu olduğunu”
iddia etmiş.
Bu yazara aslında tavsiyemiz, katliam görmek için tarihe gitmeye zahmet etmemesi, kendi efendisi Mısır’ın bugünkü yöneticisinin taze, şahitleri hayatta olan katliamlarına bakmasıdır.
Kendisine parayı veren yapımcıların bugün Libya’da, Suriye’de, Yemen’de irtikap ettikleri katliamlara, insanlık suçlarına baksa tarihe de bu şaşı gözle gitmek zorunda kalmayacaktır.

Kendi zamanında bu kadar çelişki varken kendisini tarihten bir teselli bulmak için bu kadar fonlayanların cürüm ve ihanetlerinden çok daha iyi film senaryoları çıkar, biraz sanata, dolayısıyla hakikate saygısı varsa tabi.

“Tarihsel anlamda hiçbir hata içermeyen bir hikaye” için insanın öncelikle bugünkü duruşunun bir hata içermemesi gerekiyor.
Bugün katillerle, hırsızlarla, mücrimlerle beraber olanların tarihte kendilerine kimi yakın bulacakları da zaten aşikar.
Tarih bilgisi günümüzün aynasıdır. Aslında tarihe bakan kişinin aynasıdır.
Bir tarih olma iddiasındaki “Ateşin Krallıkları”na da yansıyan aslında bugünün ihanetinden, dalaletinden, hırsızlığından ve kötü niyetinden başkası değildir.
Onlara demek lazım artık:
o harcadığınız paralarda yoksul insanların, dünyanın her yanından savaşlardan, işsizlikten, açlıktan mustarip İslam halklarının hakkı var.
Sizin bugün kötülemek için bunca parayı çarçur ettiğiniz Türkiye şu anda, maddi olarak sizin kadar zengin olmadığı halde, dünyada insani yardım konusunda birinci ülke konumunda, o yüzden çok daha az bütçelerle yapmakta olduğu diziler hiçbir promosyona gerek olmadan bizzat Arap halkları nezdinde hemen karşılık buluyor, büyük bir sempatiyle karşılanıyor ve izleniyor. Orada anlatılan hikaye de sadece tarihi değil günümüzün Türkiye’sini de yansıtıyor çünkü.
“Ateşin Krallıkları”nı çektiren güçlerle Türkiye arasındaki farkı herkes tarihten başlayarak hemen görüyor.
O yüzden değil 40 milyon, 40 milyar dolar da harcasanız ne kendi imajınızı düzeltebilirsiniz ne de zulmetmekte olduğunuz mazlum Arap-İslam halklarını ikna edebilirsiniz.
İmajınızı düzeltmenin tek yolu kendinizi bugün doğrultmanızdan, yolunuzu düzeltmenizden geçer. Hala önünüzde bir seçenektir bu.
Tevbe kapısı kapanmış değildir.
Allah’ın size emanet olarak vermiş olduğu o kaynakların size ait olmadığını bilin artık.
Yine hasbelkader yönetimini üstlenmiş olduğunuz halkların da sizin köleleriniz olmadığını, onların gözlerini Firavun’un sihirbazlarıyla, medyalarınızla boyayamayacağınızı anlayın.
Musa’nın tek bir gerçek hamlesi o medya sihirbazlarınızın hepsinin bütün büyülerini bozmaya yetiyor.
Tıpkı bugün Türkiye’ye karşı yürüttüğünüz bütün göz boyamaların son kertede hiçbir etkisinin olmadığı gibi. Çünkü Türkiye’nin özü ve sözü doğru, mazlumun yanında, zalimin karşısında.

Boşu boşuna zaten size ait olmayan o kaynakları çarçur edip durmayın. Müslüman kalplerden kovulduğunuzda sığınacağınız hiçbir liman bulamazsınız. Sığındığınız sahte limanlar, Siyonist efendiler sizi kurtarmaz.

Libya’nın sabık lideri
Kaddafi
’nin ardında, bütün istibdadına rağmen finanse edip çektirdiği
“Çağrı”
ve
“Çöl Kartalı”
gibi iki eser dolayısıyla yine de zaman zaman hayırla anılıyor. Elindeki imkanlarla o türden çok daha fazlasını yapabilirdi elbet, yapmadı. Yapabileceği halde yapmadığının da hesabı sorulur ruzi mahşerde.
Ama yaptığı arkasından şahit olarak kalıyor işte. Bir Kaddafi kadar bile olamıyorsunuz.
Bugün Müslüman düşmanlığı her yerde bütün Müslümanların hayatını olumsuz etkileme noktasına gelmişken
Türkiye’yi hedef alan bir dizi ile gündeme gelmek Türkiye’ye hiçbir şey kaybettirmez ama emin olun size çok şey kaybettirir.

Gelin aklınızı başınıza toplayın. Belli ki çöpe atacak kadar paranız var. Boşu boşuna çarçur etmeyin.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026