|

Atabarı Kayak Merkezi gözde mekan olacak

Atabarı Kayak Merkezinin 14 Şubat'ta düzenlenecek bir şölenle dünyaya tanıtılacak. Vali Cengiz Aydoğdu 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan merkezin kayak severlerin gözde mekanları arasında yer alacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 3/02/2009 Salı
Güncelleme: 17:16 - 3/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Atabarı Kayak Merkezi gözde mekan olacak
Atabarı Kayak Merkezi gözde mekan olacak

Artvin Mersivan Dağı'nda Artvin Valiliği'nce yapımı tamamlanan Atabarı Kayak Merkezinin 14 Şubat'ta düzenlenecek olan büyük bir şölenle tanıtımı yapılacak. Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'nun yoğun uğraşıları sonucu 6 ay gibi kısa sürede yapımında ciddi yol alınan tesis, yapılacak şölenle dünyaya tanıtılacak. Tanıtım şöleninin 14 Şubat Sevgililer Gününe denk gelmesine espriyle yaklaşan Vali Aydoğdu, 'Artvinliler, 14 Şubat sevgililer gününde bütün sevgilileri Atabarı Kayak Merkezi'ne bekliyoruz" dedi. Artvin Valiliği tarafından Haziran 2008 tarihinde inşaatına başlanan ve yapımı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Atabarı Kayak Merkezi kayak severlerin gözde mekanları arasında yer alacak.


SAYILI KAYAK MERKEZLERİ ARASINA GİRECEK

Kaçkar Dağları'nın uzantılarında bulunan Keçi Dağı eteklerindeki kayak merkezi, yapımı tamamlanan 1800 metrelik pistin yanı sıra, oluşturulması muhtemel bir çok alternatif pistten oluşuyor. Yazları doğa severlerin tutkulu mekanlarından olan ve geçtiğimiz birkaç yıldır zirvelerinde heliski yapılmasıyla kış sporlarında adından sıkça bahsettiren Kaçkar Dağları'nın, Artvin tarafındaki Atabarı kayak pistiyle Dünya'nın sayılı kayak pistleri arasında yer alma yönünde ilerliyor. Artvin merkeze 40 dakika uzaklıktaki olan ve karla kaplı ladin ağaçları arasındaki karlı yollardan yapılan seyahat, daha kayak merkezine varmadan adrenalini yükseltiyor. Bölgenin ağaçlarla kaplı olması, doğa tutkunları için herhangi bir şekilde çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalınmasını engellerken güvenliğiyle de dikkat çekiyor.



15 yıl önce