|

2 şehidin naaşına ulaşıldı

Afrin’de şehit olan Mehmet Muratdağı ile Oğuz Kaan Usta’nın PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan naaşlarına iki ay sonra ulaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı - Üsteğmen Oğuz Kaan Usta
Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı - Üsteğmen Oğuz Kaan Usta

Afrin’de çatışmada şehit olan 2 askerimizin teröristlerce kaçırılan naaşlarına ulaşıldı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 3. gününde şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı ile Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan naaşlarına ulaşıldı. Haberi Şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın babası Canpolat Usta duyurdu. Şehit babası Usta sosyal medya üzerinden “Oğlum Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın naaşına ulaşılmıştır. 24 Mart 2018 (bugün) Ahmed Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakiben Cebeci Askeri Şehitliğine defnedilecektir. Allah rahmet eylesin” açıklamasını yaptı.

KAYSERİ’DE DEFNEDİLECEK

Kayseri Valisi Süleyman Kamcı da şehit Muratdağı’nın naaşının Kayseri’ye getirildiğini, bugün askeri ve dini törenle toprağa verileceğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı ise resmi internet sitesinden haberleri doğruladı. 23 Ocak 2018’de hainlerle girdiği çatışmada şehit olan 2 askerimizin naaşı propaganda amacıyla teröristler tarafından kaçırılmıştı. Aynı saldırıda şehit olan ÖSO üyesi askerin naaşının da bulunduğu öğrenildi.



Taziye ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın Ankara’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yıldırım, basına kapalı gerçekleşen ziyarette, şehidin annesi Sevim ve babası Canpolat Usta ve diğer aile üyelerine taziyelerini iletti.


#ÖSO
#Oğuz Kaan Usta
#Mehmet Muratdağı
6 yıl önce