|

ABD'nin Ortadoğu'da yakıp yıktığı medeniyet Türkiye için dokunulmaz!

TSK ve ÖSO'nun yürüttüğü harekat sonrasında Afrin'in son haline bakanlar, şehrin sapa sağlam ayakta olduğunu gördüler. Oysa 'özgürlük' ve 'medeniyet' götürme bahanesiyle şehirlere çöken Batılı güçler, şehirleri yağmalamaktan başka bir işe imza atmadılar.

Yeni Şafak
16:57 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:49 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Afrin Harekatı sonrası şehir ve yapılar dim dik ayakta dururken Batılı güçlerin işgal ettiği diğer kentlerde durum hiç de iç açıcı görünmüyor.
Afrin Harekatı sonrası şehir ve yapılar dim dik ayakta dururken Batılı güçlerin işgal ettiği diğer kentlerde durum hiç de iç açıcı görünmüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı sırasında sivillere yönelik gösterdiği hassasiyet, Afrin’in alınmasının ardından ilçe merkezindeki binalarda da kendini gösteriyor. Merkezde sadece teröristlerin mevzi yaptığı ve güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiği noktalarda hasar bulunurken, başta hastane ve cami olmak üzere diğer binalarda tek kurşun izi dahi bulunmuyor.


Afrin'in harekat tamamlandıktan sonraki hali, ilçedeki cami, okul ve binalara ne kadar hassasiyet verildiğini gösteriyor.

ABD'nin işgal ettiği yerlerde taş üstünde taş kalmıyor

ABD'nin 'özgürlük ve medeniyet' götürme bahanesiyle işgal ettiği şehirlerin son hali ise amaçlarının aslında ne olduğunu ortaya koyacak cinsten. Rakka'da taş üstünde taş kalmayan bir şehir görüntüsü karşılıyor bizi. Okul, ev, işyeri ve camilerin yıkık görüntüsü, ne kutsala ne de yaşama saygı duyulmadığını gözler önüne seriyor.


Batılı işgalci güçlerin yağmaladığı şehirler ve katlettiği insanlar görülünce, kurulan o süslü cümlelerin altının ne kadar boş olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. TSK'nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra şehrin son hali görüldüğünde ise, hedefin merkezinde 'toprak parçasının' değil de 'insanın' yer aldığı daha net görülüyor.






#Afrin
#TSK
6 yıl önce