|

Afrin'de PKK'nın şeker karaborsası ele geçirildi

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Firas Paşa Komutasındaki Türkmen Muntasır Billah Tümeni, Dunballı Köyünde terör Örgütü PKK’nın şeker karaborsa deposunu ele geçirdi.

Yeni Şafak
18:42 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 19:20 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
ÖSO'ya bağlı güçler teröristlerin şeker karaborsa deposunu ele geçirdi.
ÖSO'ya bağlı güçler teröristlerin şeker karaborsa deposunu ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'deki ilerleyişi devam ediyor.

Afrin'in Dunballı Köyünü teröristlerden temizleneyen Muntasır Billah Tümeni köyde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında PKK’nın Afrin’de şeker karaborsasını yönettiği depolardan birisini ortaya çıkardı.

PKK Afrin'de şekerleri bu depolara yığarak Afrin halkına fahiş fiyatlardan satıyordu. Karaborsayı ortaya çıkaran Türkmen askerler yaklaşık 300 ton şekeri Afrin’in teröristlerden temizlenen bölgelerindeki halka dağıttı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Muntasır Billah Tümeni'ne bağlı komutan şunları söyledi:

  • “Terör Örgütü PKK'nın karaborsa depolarından birini ele geçirdik. Bu şekerleri gerçek sahibine yani Afrin Halkına dağıtmaya başladık. İnşallah Afrinlilerin terör örgütünden gördüğü acıları telafi edeceğiz. Afrinli kardeşlerimiz görsünler; bu teröristler halkın şekerine el koymuşlar, saklamışlar. İşte gördüğünüz gibi ÖSO’ya bağlı bu kardeşleriniz sizin için Afrin'e bu zulme son vermeye geldi.”

#TSK
#ÖSO
#Afrin
#Zeytin Dalı
6 yıl önce