|

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya yardım eden Berdzenişvili tutuklandı

Gürcistan'da, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısının planlayıcısı Çatayev'e yardım ettiği ileri sürülen bir kişi daha tutuklandı. Tutuklanan Berdzenişvili'nin, Başkent Tiflis'te 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde görüşerek Çatayev'e Türkiye'ye geçmesinde yardım ettiği belirtildi.

Yeni Şafak
10:14 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:19 - 25/01/2018 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

Gürcistan'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısının planlayıcısı Ahmet Çatayev ve ekibine yardım ettiği ileri sürülen bir Gürcü vatandaşı tutuklandı.

Tiflis Şehir Mahkemesinin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, Gürcistan Güvenlik İdaresince 22 Ocak'ta düzenlenen bir operasyon sırasında gözaltına alınan Gürcistan vatandaşı Anatoli Berdzenişvili'nin teröre destek suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

  • Anatoli Berdzenişvili'nin, Başkent Tiflis'te 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen Çatayev ve ekibine yardım ettiği belirtildi.
Çatayev'e yardım etmişti

Berdzenişvili'nin diğer şüphelilerle Türkiye'de bir araya geldiği, Çatayev ve beraberindekilere Türkiye-Gürcistan sınırını yasa dışı yollarla geçmelerinde yardım ettiği iddia ediliyor.

Çatayev'e yardım ettiği iddiasıyla bir diğer şüpheli Gürcistan vatandaşı Zurab İdoidze de 12 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen Çatayev, Tiflis'te geçen yıl düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilmişti.

#​Gürcistan
#Atatürk Havalimanı
6 yıl önce