|

İftar veren ilk Avustralya Başbakanı: Onur duyuyorum

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkenin iftar veren ilk başbakanı oldu. Turnbull, "Ramazan ayında iftar veren ilk başbakan olmaktan onur duyuyorum. Bugün Avustralyalı Müslümanların yanı sıra diğer inançlara mensup kişilerle bir arada olmaktan mutluyum" dedi.

Yeni Şafak
16:17 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:20 - 16/06/2016 Perşembe
AA

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkenin iftar veren ilk başbakanı oldu.



Turnbull'un Sydney'de başbakanlık konutu Kirribilli House'da verdiği iftar yemeğine Müslümanların yanı sıra farklı inançlardan davetliler katıldı.



Avustralya'da ilk kez bir başbakan tarafından verilen iftara evsahipliği yapan Turnbull, burada yaptığı konuşmayı Twitter hesabından yayımladı.



Turnbull konuşmasında şu ifadelere yer verdi;



"Ramazan ayında iftar veren ilk başbakan olmaktan onur duyuyorum. Ülkemizde yaşayan yaklaşık 500 bin ve dünyada bir buçuk milyar Müslümanın ramazan ayı mübarek olsun. Birbirimizi tanımak ve ramazan ayının ruhunu hissetmek için toplumun farklı inanç ve kültürlerinden insanlarla bir araya geldik. Bugün Avustralyalı Müslümanların yanı sıra diğer inançlara mensup kişilerle bir arada olmaktan mutluyum."



İftara, ülkenin popüler televizyon programcısı Waleed Aly, ünlü futbolcu Bachar Houli, Avustralya Çok Kültürlülük Vakfı Başkanı Bülent Dellal ve Viktorya İslam Konseyi Başkanı Bayram Aktepe, Dr. Cemal Rafi de katıldı.



#Avustralya
#Malcolm Turnbull
8 yıl önce