|

İşkence fotoğrafına soruşturma

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkedeki bir ıslahevindeki çocuklara işkence yapıldığına dair görüntülerin yayınlanması üzerine konuyla ilgili soruşturma talimatı verdi.

Yeni Şafak
15:57 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 13:29 - 26/07/2016 Salı
AA

Avustralya'da bir ıslahevinde çocuklara yapılan kötü muameleye soruşturma açıldı.



Avustralya Yayın Kurumu ABC'de yayınlanan bir programda, gardiyanların ıslahevindeki çocuklara kötü muamelesini gözler önüne seren görüntülere yer verildi.



Northern Territory eyaletindeki Don Dale ıslahevinde kaydedilen görüntüler için Turnbull, "Her Avustralyalı gibi ben de şoke oldum." ifadesini kullanarak konuyla ilgili soruşturma talep etti.



Turnbull, soruşturmanın, eyalet yönetimiyle işbirliği içinde kraliyet komisyonu tarafından yürütüleceğini, ıslahevinde yaşananların derinlemesine araştırılacağını vurguladı.



Islahevinde çekilen görüntülerde 13 yaşından itibaren iki yıl boyunca hücrede tutulan bir çocuğun gardiyanlar tarafından zorla soyundurulduğu, bir başka görüntüde hücrede elleri, ayakları bağlanarak yaklaşık iki saat boyunca sandalyede oturtulan bir çocuk dikkati çekiyor.



Northern Territory eyaletinin Başbakanı Adam Giles de olaydan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek soruşturma komisyonunun kurulmasını desteklediğini belirtti.




#Avustralya
#ıslahevi̇
#işkence
#kötü muamele
8 yıl önce