|

Kremlin'den nükleer açıklaması: Rusya bunu bir parçası olmak istemiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, son zamanlarda oldukça artan nükleer iddialarına yanıt vererek, "Batı liderleri her gün nükleer söylemlerle oynuyor. Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor ve olmayacak." dedi.

12:03 - 12/10/2022 Çarşamba
Güncelleme: 12:44 - 12/10/2022 Çarşamba
Diğer
Kremlin Sözcüsü Peskov
Kremlin Sözcüsü Peskov

Son zamanlarda dolaşan nükleer iddialarına Rusya'dan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Batılı liderlerin nükleer silahların potansiyel kullanımına ilişkin söylemlerinin zararlı ve kışkırtıcı olduğunu ifade etti. Peskov, "Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor" ifadesini kulandı.


ABD Başkanı Joe Biden ile Vladimir Putin'in görüşmesi olasılığına değinen Peskov,
"İki taraftan da bu konuda herhangi bir adım atılmadı"
dedi.

NÜKLEER KRİZİ

Son olarak Biden, önümüzdeki ay Endonezya'da yapılacak G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyeceğini de açıklamıştı. Putin’in taktik nükleer silah kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise, “Yapacağını sanmıyorum” yanıtını vermişti.

Rusya lideri Putin, "Blöf yapmıyoruz. Yanıt verecek çok sayıda silahımız var" diyerek Batı'nın Rusya'ya nükleer şantaj yaptığını dile getirmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye almamız gerekecek. Bu nedenle, bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz." demişti.



#Rusya
2 yıl önce