Rümeysa Öztürk'ün babası: Yorgun ama mutluyuz

22:08, 09/05/2025, Cuma
AA
Rümeysa Öztürk'ün babası: Yorgun ama mutluyuz
Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı.

ABD'de Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk'ün serbest bırakılmasının ardından baba Öztürk, "Bizler de oldukça yorgunuz ama mutluyuz elhamdülillah." İfadelerini kullandı.

ABD'de, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk'ün babası Levent Öztürk ve annesi Tuğba Öztürk, kızlarının serbest bırakılması kararına ilişkin duygularını paylaştı.

Anne Öztürk, karardan dolayı çok mutlu olduklarını ve eşiyle birbirlerine sarıldıklarını söyledi.

"Karardan dolayı çok mutlu olduk, sevindik. Kızımızın sesini günler sonra duyduk, yüzünü gördük. Ailecek çok sevinçliyiz. Birbirimize sarılıp sevinç gözyaşları döktük. Elhamdülillah çok şükür Allah'ımıza."
diyen anne Öztürk, kızını günler sonra uzaktan da olsa ekrandan görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Baba Öztürk ile beraber kızlarını ekranda gördüklerini aktaran anne Öztürk, kızlarına bir an önce kavuşmak istediklerini dile getirdi.

Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınma anı.
Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınma anı.

"Yorgunuz ama mutluyuz"

Kızlarının
"yorgun ama güçlü"
olduğunu gördüklerini söyleyen baba Öztürk,
"Bizler de oldukça yorgunuz ama mutluyuz elhamdülillah."
dedi.

Baba Öztürk, kararın henüz çok yeni olduğunu belirterek, süreç içerisinde başka mahkemelerin de olduğunu dile getirdi.

Kızlarının serbest bırakıldığı mahkemeyi sonuna kadar takip ettiklerini ve günler sonra kızının yüzünü gördüğünü anlatan Baba Öztürk, evladının sesini duyduğunu ve çok duygulandığını söyledi.

Rümeysa Öztürk
Rümeysa Öztürk

Öztürk'ün gözaltına alınması

Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesinde doktora eğitimi alan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk, 25 Mart akşamı arkadaşlarıyla iftar yapmaya giderken yüzleri maskeli 6 Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlisi tarafından gözaltına alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Öztürk'ün öğrenci vizesinin iptal edildiğini ve kendisinin sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Rubio, "Hamas destekçisi" ve (İsrail karşıtı) "deliler" olarak tanımladığı 300'den fazla yabancı öğrencinin vizesinin iptal edildiğini belirtmişti.

ABD'li federal yargıç Denise Casper, ICE görevlilerince gözaltına alınan Türk öğrenci Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı vermişti.

Rümeysa Öztürk'ün doktora eğitimi aldığı Tufts Üniversitesi de öğrencilerinin serbest bırakılmasını talep ederken, Rektör Sunil Kumar mahkemeye yaptığı açıklamada, Öztürk'ün tutuklanmasının "okulun uluslararası topluluğunu felç ettiğini" ve artık okulun güvenliği konusunda endişe duyduklarını kaydetmişti.

ABD Vermont Federal Bölge Yargıcı William K. Sessions, yaklaşık 3 saat süren duruşmada tarafları dinlemesinin ardından, yaklaşık 6 haftadır Louisiana eyaletinde gözaltında tutulan Öztürk'ün kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti.


Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor
Dünya
Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor
ABD'de gözaltına alınan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı
Dünya
ABD'de gözaltına alınan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı
Filistin'e destek verdiği için ABD'de gözaltına alınan Rümeysa'ya destek gösterisi
Dünya
Filistin'e destek verdiği için ABD'de gözaltına alınan Rümeysa'ya destek gösterisi

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026