Rusya'yı karıştıran darbe girişimi: Putin'i hedef gösteren eski asker tutuklandı

10:12, 29/06/2026, Pazartesi
Diğer
Rusya'yı karıştıran darbe girişimi: Putin'i hedef gösteren eski asker tutuklandı
Eski asker Putin'e canlı yayında meydan okumak istedi, tutuklandı

Ukrayna savaşında Rusya adına çatışmalara katılan eski asker Lunin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik sert açıklamalarının ardından gözaltına alındı. Lunin'in, "Putin benimle yüz yüze görüşmezse ordudaki silahlar Kremlin'e çevrilecek." sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, çıkışından kısa süre sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Rus ordusu içindeki yolsuzlukları ve askerlerin cephede uğradığı kötü muameleyi sert bir dille anlatan eski asker ve blog yazarı Aleksander Lunin gözaltına alındı.


Ukrayna savaşına katılan ve cephede ağır yaralanan Lunin, sosyal medya platformu Instagram'da yayınladığı videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.


24 saatte 14 milyon izlenme alan videoda Lunin, cephedeki komutanların askerleri sömürdüğünü, onlara işkence ettiğini ve ölüme terk ettiğini öne sürmüştü.

"Ordu silahlarını Kremlin'e doğrultur"


Putin ile yüz yüze görüşmek istediğini belirten Lunin, "ülkede ve cephede yaşanan tüm gerçekleri anlatmak zorunda olduğunu" söylemişti. Eski asker videoda, "Eğer kısa süre içinde sizinle birlikte televizyonda canlı yayına çıkmazsam, o zaman bu ordu silahlarını Kremlin'e doğrultacak!" demişti.


11 günlük gözaltı


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, önceki günlerde konuyla ilgili, "Böyle bir videonun varlığından haberimiz var ama daha detayına bakamadık. Bu konu hakkında yorum yapmak istemem ama söylenenlere bakılırsa tuhaf ifadeler kullanılmış. Önce bir bakmamız gerekiyor." diye konuşmuştu.


Ardından Lunin'in Moskova'ya davet edildiği ortaya çıktı. Eşi Tatyana Lunina, kocasının yönetime yakınlığıyla bilinen Vitaliy Borodin ile görüşmeye gittiğini duyurdu. Lunin'in Moskova'ya ulaşmasından sonra, konuşmasında suç unsuru bulunup bulunmadığı araştırılana kadar 11 günlüğüne tutuklandığı açıklandı.


TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan NATO Zirvesi'nde kritik mesajlar: "Orta Doğu'da barış olmadan dünyada barış olmaz"
Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan NATO Zirvesi'nde kritik mesajlar: "Orta Doğu'da barış olmadan dünyada barış olmaz"
Bangladeş'te kızamık salgını büyüyor: 712 çocuk hayatını kaybetti
Dünya
Bangladeş'te kızamık salgını büyüyor: 712 çocuk hayatını kaybetti

Başlıklar :rusyaputinukrayna
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026