|

Somali'de mülteci feribotu battı

Yemen’e gitmek için yola çıkan Etiyopya, Eritre ve Somalili mültecileri taşıyan feribot, Somaliland açıklarında battı. 122 kişi boğularak can verirken, 75 kişi ise kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 12/01/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 23:45 - 11/01/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Mülteci trajedilerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez facia haberi Afrika'dan geldi. Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland açıklarında göçmenleri taşıyan bir feribotun batması sonucu 122 kişi yaşamını yitirdi. Yemen'e gitmek için yola çıkan Etiyopya, Eritre ve Somalili mültecileri taşıyan feribot, aşırı yük nedeniyle alabora olarak battı. Feribotta tam bir can pazarı yaşanırken, 122 mülteci boğularak can verdi. Facianın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. Suda ölüm-kalım savaşı veren 75 göçmen Sahil güvenlik ekipleri ve bölgedeki balıkçılar tarafından kurtarıldı. Sahildeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından göçmenler, Somaliland'ın Berbera kentindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.



Termal kamera imdada yetişti


İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için yola çıkan göçmenlerin yolculuğu bu kez faciaya dönüşmedi. Ege Denizi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 'Dost' gemisinin gece vakti termal kameralarına bir mülteci botu takıldı. Azgın dalgalarla boğuşan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 45 Suriyeli, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.



Ege'ye 3 can daha





Ege Denizi'nde mülteci teknesinin batması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Bir grup Afganistan uyruklu göçmen, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için tekneyle Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden Ege Denizi'ne açıldı. Tekne, kıyıdan yaklaşık 200 metre açıkta, Arıklı köyü altı mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle battı. Teknede bulunan 2 kadın ile 5 yaşındaki bir kız çocuğu boğularak can verirken, 5 kişi ise yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik botları, 8 göçmeni son anda kurtardı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları aralıksız sürüyor.




#Somaliland
#Etiyopya
#Eritre
#mülteci
#Ege Denizi
٪d سنوات قبل