|

Somali'de otel saldırısı

Somali'de bir otele düzenlenen intihar saldırısında en az 15 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
19:11 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:22 - 25/06/2016 Cumartesi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. CNN'de yer alan habere göre, saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.



Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir intihar eylemcisi, kullandığı bomba yüklü aracı Mogadişu'nun merkezi bölgelerinden Vabiri Mahallesi'ndeki otelin önünde patlattı. Olayın ardından otel güvenliği ile saldırganlar arasında çatışma çıktı.



Bir görgü tanığı, militanların oteldeki konuklara rastgele ateş açtığını belirterek, "Gördükleri herkesi vuruyorlardı. Ben arka kapıdan kaçtım" diye konuştu.





Oteldeki kaynaklar ise otelde iki patlamanın daha meydana geldiğini, patlamalarda ölen ve yaralananlar olduğunu belirtti.



Güvenlik güçlerinin, çoğunlukla hükümet yetkilileri ve yurt dışından konukların kaldığı otelin boşaltılması için bölgeye hareket ettiği kaydedildi.



Saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab örgütü üstlendi.





  1. Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde haziran ayının ilk haftasında da hükümet yetkililerinin kaldığı Ambbasador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirilmişti.
  2. Olayın ardından silahlı grubun binaya girerek bazı müşterileri rehin aldığı, saldırganlar ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktığı belirtilmiş, saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.




#Somali
#Otel
#Saldırı
8 yıl önce