|

Suriye konulu 9. Astana toplantısı ertelendi

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov ,Şubat ayı ortasında yapılması planlanan Suriye konulu 9. Astana toplantısı ertelendiğini duyurdu. Bakan düzeyindeki toplantının tarihi ve gündeminin henüz netleşmediğini ifade eden Abdrahmanov, dışişleri bakanları seviyesindeki görüşmenin mart ayında yapılabileceği, 9. Astana toplantısının ise bu görüşmenin ardından gerçekleşeceğini söyledi.

Yeni Şafak
15:10 - 13/02/2018 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, şubat ayında yapılması planlanan Suriye konulu 9. Astana toplantısının belirsiz bir tarihe ertelendiğini belirtti.

Abdrahmanov, hükümet binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sonraki Astana toplantısının ertelendiğini dile getirerek, "Rus meslektaşlarımızdan, kendilerinin Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın dışişleri bakanlarını bir araya getirme niyetinde olduklarını ve toplantının yerinin Astana olabileceği bilgisini aldık." dedi.

Bakan toplantısı Mart'ta olabilir

Bakan düzeyindeki toplantının tarihi ve gündeminin henüz netleşmediğini ifade eden Abdrahmanov, dışişleri bakanları seviyesindeki görüşmenin mart ayında yapılabileceği, 9. Astana toplantısının ise bu görüşmenin ardından gerçekleşeceğini söyledi.

21-22 Aralık 2017'de sekizincisi düzenlenen Astana toplantısında, Türkiye, Rusya ve İran, tutukluların serbest bırakılması, cenazelerin teslimi, kayıpların kimlik tespiti ve UNESCO koruması altındaki tarihi alanların mayınlardan temizlenmesi için çalışma grubu oluşturulmasına karar vermişti. Dokuzuncu toplantının şubat ayı ortasında yapılacağı açıklanmıştı.

#Astana
#Suriye
6 yıl önce