|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demir İpek Yolu açılışında önemli mesajlar

Demir İpek Yolu projesi hayata geçirildi. İlk tren bugün sefere çıktı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Projenin bölge için önemine işaret eden Erdoğan, "Bu proje zahmet, özveri ve alın teriyle hayata geçirildiği için çok kıymetlidir" dedi.

Yeni Şafak
14:06 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:42 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılışını gerçekleştirdi.

Tarihi İpek Yolu, demiryolu hattıyla birlikte yeniden aktif hale geldi. Demir İpek Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hayata geçti. İlk tren seferi de bugün yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demir İpek Yolu" projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışı münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarım. Bu törenle Asya ve Avrupa'yı birbirne bağlayacağız. İlk seferin gerçekleşmesiyle Londra'dan Çin'e kesintisi demiryolu bağlantısı kurulacak. Bu proje zahmetle özveriyle, alın teriyle hayata geçirilmiş bir projedir.

Bizler dünyanın kalbi olan son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bölgemiz muazzam bir potansiyele sahiptir. İşte 15 yıldır bu muazzsam potansiyeli hayata geçiriyoruz. Marmarya hızlı tren hatlarının inşası, İstanbul'a inşa ettiğimiz üçüncü köprü bunlardan bazılarıdır. Bakü-Tiflis-Kars projesinin etkinlik cazibesini artırdık. Türkmenistan'ı Türkmenbaşı, Kazakistan'ı Aktova Limanı üzerinden Avrupa'ya bağlıyoruz.



6,5 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Bakü- Tiflis- Kars Demir Yolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Demiryolu hattının kapasitesi, 2030'da 3 milyon yolcu, 17 milyon ton yüke ulaşacaktır. Hat, barış, güvenlik, istikrar ve refah getirecek, ülkelerimizin beşeri gelişimine de katkı sağlayacak.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Azerbaycan
#Bakü- Tiflis- Kars Demir Yolu
#Demir İpek Yolu
6 yıl önce
default-profile-img