|

2 ilde 5 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Şırnak'ta ise 2 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği belirtildi.

Yeni Şafak
13:20 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:41 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

TSK'dan yapılan açıklamada, Çukurca'daki operasyonda, bir Doçka uçaksavar silahı ile birlikte, üç PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.



Ayrıca Çukurca kırsalında düzenlenen hava harekatında da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen, mağara, sığınak ve silah mevziileri imha edildi.



Şırnak'ta 2 terörist öldürüldü


Şırnak'ta devam eden operasyonda da, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist bir M-16 piyade tüfeği, bir Dragunuv keskin nişancı tüfeği ile birlikte, ölü olarak ele geçirildi.



Lice'de 6 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirildi


Öte yandan Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 6 bin 500 kök Hint keneviri, 600 kg esrar ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcı (40 kg amonyum nitrat) imha edildi.



Mardin'in Derik ilçesinde de güvenlik güçlerince Kızıltepe-Viranşehir karayolunda icra edilen yol araması esnasında tespit edilen el yapımı patlayıcı (iki ton amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış) imha edildi.



Van'ın Çaldıran ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir mağarada, 75 adet tüp, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.




#Genelkurmay
#PKK
#Şırnak
#Çukurca
8 yıl önce