|

2 ilde kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 ilde kar yağışı uyarısı yapıldı. Son hava durumu değerlendirmelerine göre, Ağrı ve Iğdır'da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Yeni Şafak
13:51 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 2/02/2019 Cumartesi
AA
Meteorolojiden 2 ile kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden 2 ile kar yağışı uyarısı yapıldı.

Son hava durumu değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Ağrı ve Iğdır'da karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği açıklandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Ağrı ve Iğdır'da ise karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olacak.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Ağrı'da 4, Kars'ta 7, Ardahan'da 8 ve Erzurum'da 10 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 7, Erzincan'da 4, Erzurum'da 1, Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 1 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 32, Erzurum'da 24, Ardahan'da 16, Kars'ta 9 ve Erzincan'da 2 santimetre ölçüldü.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken'de 98, Erzincan Ergan'da 86, Kars Sarıkamış'ta 84, Erzurum Konaklı'da 82 ve Ardahan Yalnızçam'da 23 santimetre olarak kaydedildi.

Yetkililer, bölgede don olayı beklenmesi, gün içinde de çığ riski bulunması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

#Ağrı
#Ardahan
#Erzincan
#Erzurum
#Kars
5 yıl önce