|

40 PKK’lı sızacaktı

Tunceli’de 40’a yakın PKK’lı terörist iki koldan Ovacık’a sızmaya çalıştı. Termal kameralarla tespit edilen teröristlerle sıcak temas sağlandı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda 7 terörist öldürüldü. İlçeye giremeyen PKK'lılar kaçmaya çalıştı. İHA’larla takibe alınan teröristlerin yakalanması için operasyonun kapsamı genişletildi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 03:24 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne gece yarısı iki ayrı noktadan sızmaya çalışan bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sabah saatlerine kadar sürdü. Valilik, Ovacık'a bağlı 5 köyde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dün saat 02.30 sıralarında ilçeye iki ayrı noktada sızmaya çalışan, PKK ve sol örgüt üyesi kalabalık bir terörist grup ile Pulur Mahallesi girişindeki Mavi Köprü civarında sıcak temas sağlandı. Dün sabah saat 04.00'e kadar devam eden çatışma sonrasında, ilçeye giremeyen teröristler kaçmaya çalıştı.



KOBRALAR ATEŞ ALTINA ALDI


Operasyon sırasında PKK hedefleri de kobra helikopterleriyle ateş altına alındı. Aynı saatlerde Mavi Köprü'den sonra 2 kilometre uzaklıktaki Övençler Mahallesi yakınlarındaki kayak tesisleri çevresinde de çatışma çıktı. Teröristlerin ilçeye sızmasını güvenlik güçleri önlerken, bölgeye çok sayıda polis ve jandarma özel haraket timleri sevkedildi. Yoğun ateş altına alınan teröristler, ormanlık ve dağlık alana kaçtı.



SABAHA KARŞI İKİNCİ SIZMA


Dün sabah saatlerinde ilçenin çevresini kontrol altında tutan güvenlik güçleri, Mavi Köprü ile Övençler Mahallesi arasında saat 07.00 sıralarında teröristlerle yeniden sıcak temas kurdu. Burada çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 7 PKK'lı terörist öldürülürken, çatışmanın aralıklarla devam ettiği öğrenildi. Bölgeye jandarma özel harekat birlikleri sevk edilirken, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.



KAÇAN PKK'LILARI İHA TESBİT ETTİ


Ovacık İlçesi'ne farklı noktalardan sızmaya çalışan ancak güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine ormanlık alana kaçan PKK'lı teröristler, insansız hava araçları ile takibe alındı. 7 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda, kaçan diğer PKK'lıların Ovacık'ın Otlubahçe Köyü kırsalındaki ormanlık alanda gizlendiği belirlendi. Yeri tespit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar, savaş uçaklarında bombalandı. Daha sonra bölgeye Skorsky helikopterler ile asker itimler sevk edilerek, operasyon başlatıldı.



#PKK
#Ovacık
#Tunceli
7 yıl önce