|

78 günde bitti

Genelkurmay, 8 Aralık’ta başlattığı Bab operasyonun 78. gününde ilçenin tüm mahallelerinde kontrolün sağlandığını açıkladı. Harekat kapsamında toplam bin 925 kilometrekare alan temizlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:26 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
78 günde bitti
78 günde bitti

Genelkurmay Başkanlığınca, 24 Şubat itibarıyla Bab'ın tüm mahallelerinde kontrol sağlandığını bildirildi.



8 ARALIK'TA BAŞLADI


Açıklamada Fırat'ın doğusunda bulunan DEAŞ'lıların ağırlık merkezini oluşturan Bab meskun mahallinin kontrol altına alınması kapsamında ise 8 Aralık 2016'dan itibaren Bab çevresindeki arazi kesimleri ve meskun mahallerinde bulunan DEAŞ unsurları etkisiz hale getirilerek, Bab'ın; kuzey-doğu ve batıdan kuşatılması ve tecridi sağlandı. Bab şehir merkezinin ele geçirilmesine yönelik 8 Şubat 2017'de harekat başlatılarak, şehre hakim konumda bulunan Akil Tepesi'nin kontrolü sağlandı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında toplam 230 meskun mahal ve bin 925 kilometrekare alanda kontrol sağlandı.



Hedefe ulaştık


Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, El Bab'ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harekatın başında planlanan hedeflere ulaşıldığını söyledi. Akar, yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.





HEDEFLERE ULAŞILDI


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yönetildiği Kilis'teki harekat merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Bab'ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harekatın başında planlanan hedeflere ulaşılmıştır. Müteakip süreçte hayatın normalleştirilmesi ve yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her türlü destek sağlanacaktır.” dedi.



KAHRAMANLARI KUTLADI


TSK'dan yapılan açıklamada ise “Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde Bab bölgesinin kontrol altına alınması nedeniyle, bölgede bulunan Harekât Merkezine giderek, harekâta katılan tüm personele gayret ve özveriden ötürü takdirlerini ifade etmiştir. Org. Akar; harekâtta hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileklerinde bulunmuştur” denildi.





#Genelkurmay
#Bab operasyonu
#Fırat Kalkanı Harekatı
7 yıl önce