|

ABD’li şirketlere reklam verme!

Türkiye ekonomisini kur üzerinden kuşatmaya karşı ‘ABD’li şirketlere reklam verme’ kampanyası başlatıldı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyada, Türkiye düşmanlarının safında yeralan FOX TV ile Türkiye’deki dijital reklam pastasını büyük ölçüde ele geçiren Google, Facebook, Twitter ve İnstagram’a reklam vermeyin çağrısı yapıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 04:18 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
FOX TV başta olmak üzere tüm ABD merkezli medya kuruluşlarına karşı kampanya başlatıldı.
FOX TV başta olmak üzere tüm ABD merkezli medya kuruluşlarına karşı kampanya başlatıldı.

Gezi operasyonu, 17/25 Aralık ihaneti ve 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye düşmanlarının safında yer alan FOX TV, Türkiye'ye yönelik ekonomik darbe girişiminde de Trump yönetiminin yanında yer aldı. ABD'nin Türkiye'ye açtığı ekonomik savaşa karşı atağa geçildi. İslamofobik çıkışlarıyla sık sık adını duyuran ABD'li işadamı Murdoch'un sahibi olduğu FOX TV başta olmak üzere tüm ABD merkezli medya kuruluşlarına karşı kampanya başlatıldı.

FOX, GOOGLE, FACEBOOK...

Kampanyayla "FOX'a reklam vermek, ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik savaşta taraf olmaktır" denilerek ekonomik savaşta bu firmalara Türkiye'nin yanında olmaları ve reklamlarını finansal terörün medya merkezine dönüşen kanaldan çekmeleri istendi. “Türkiye düşmanı ABD medya kuruluşlarına reklam vermeyin” kampanyası kapsamında FOX'un yanısıra Türkiye'deki dijital reklam pastasını büyük ölçüde elinde bulunduran Google, Facebook, Twitter ve Instagram gibi arama motoru ve sosyal paylaşım siteleri de boykot kampanyasına dahil edildi.

#Sosyal medya
#ABD
#Reklam
6 yıl önce