|

Afrin zaferle sonuçlanacak

Suriye Türkmen Meclisi’nin yeni Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma oldu. PYD’nin terör canavarı olduğunu söyleyen Cuma, "Zeytin Dalı Harekatı zaferle sonuçlanacak. Terör Afrin’den sökülürse, Türkiye’ye gelmiş çok sayıdaki insan evine dönecek” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Suriye Türkmen Meclisi’nin yeni Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma
​Suriye Türkmen Meclisi’nin yeni Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma

Suriye Türkmen Meclisi 4. Dönem Başkanlığı'na Dr. Muhammed Vecih Cuma seçildi. Suriye Türkmen Meclisi, 10-11 Şubat’ta Ankara’da düzenlenen Suriye Türkmen Meclisi 4. Genel Kurulu sonuçlarını açıkladı. Meclis üyeleri arasında yapılan seçimin sonucuna göre, Dr. Muhammed Vecih Cuma’nın Suriye Türkmen Meclisinin 4. Dönem Başkanı olduğu belirtildi. Cuma, çalışmalarını ve Zeytin Dalı Hareketı’nı Yeni Şafak’a değerlendirdi.

TERÖR CANAVARI PYD
HALKI TEHDİT EDİYOR

Cuma, “PYD’nin Afrin’de olması terör canavarını besliyor. Terör canavarı olan PYD, Suriye halkını tehdit eden, halka baskı ve zulüm eden, Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden bir oluşumdur. PYD terör örgütü dünya barışına da bir tehdittir. ABD, terör örgütüne destek veriyor. Verdiği silahlarla PYD, insanları öldürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

BAZI AKRABALARIM
HAPİSHANELERİNDE

Münbiç doğumlu olduğunu söyleyen Cuma, “Aile olarak 1939 yılında Münbiç’te gelmişiz. PYD, Münbiç’i işgal ettiği zaman ilk olarak evlerimize el koydu. Dedelerimizin, babalarımızın evlerini şu anda PYD, zalimce, hukukla alakası olmayacak şekilde almıştır. Münbiç’te olan bazı akrabalarımız PYD hapishanelerinde çok ağır işkence görüyor. Münbiç tekrardan huzura kavuşursa biz de evlerimize döneceğiz” diye konuştu.

SURİYELİLER EVLERİNE DÖNECEK

TSK ve ÖSO’nun hiçbir insana ve mallarına zarar vermemek için Zeytin Dalı Harekatı'nı sürdürdüğünü belirten Cuma, “Hem insanları hem de mallarını koruyor. TSK, çok büyük titizlikle ve çok büyük bir fedakarlıkla yürütüyor. Bu iş zaferle sonuçlanacak. Terör Afrin’den sökülürse, Türkiye’ye gelmiş çok sayıdaki insan evine dönecek. Suriyeliler, huzur içinde yaşayacak ve insanlıklarına kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BABASI BİR

‘Siviller hedef alınıyor’ yalanlarını araştırdıklarını ifade eden Cuma, “Paylaşılan fotoğrafların hiçbirinin gerçekle hiçbir alakası yok. PYD ile DEAŞ arasında hiçbir fark yoktur. Aynı zihniyeti taşıyan, aynı yöntemleri kullanan terör örgütleridir. PYD, DEAŞ Rakka’da çok iyi anlaştılar. Afrin’de de DEAŞ militanları PYD ve Esed ile işbirliği yapıyor. Bu terör örgütlerinin babası birdir” dedi.

  • Mehmetçiğe gideceğiz
  • Suriye Türkmen Meclisi’nin gelecek günlerde daha güçlü şekilde Cenevre görüşmelerinde yer alacağını söyleyen Cuma, “Suriye Türkmenleri, Suriye toplumunda çimento görevini görüyor. Sürekli barış tarafında yer alıyoruz. Suriye’nin gelecekteki huzuru için görev almaya hazırız. Fırat Kalkanı bölgesine bir temsilcilik açacağız. Gelecek günlerde Afrin’de operasyonları yürüten Mehmetçiği ve ÖSO mensuplarını ziyaret edeceğiz” dedi.
#Muhammed Vecih Cuma
#​Suriye Türkmen Meclisi
#PYD
#Afrin
6 yıl önce