|

Atık ahşapla nitelikli eğitim

Gaziantep’te meslek liseleri öğrencilerinin eski okul sırası, masa gibi malzemeleri kullanarak ürettiği oyuncaklar kentteki anaokullarına ücretsiz dağıtılıyor. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, “Hem çocuklarımızın oyuncakla buluşmasını hem de sektörün istediği nitelikli insan gücünün yetişmesini hedefliyoruz” dedi.

04:00 - 12/04/2019 Cuma
Güncelleme: 03:48 - 12/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ahşap oyuncakların yapımında meslek liselerinin önemli bir rolü bulunuyor.
Ahşap oyuncakların yapımında meslek liselerinin önemli bir rolü bulunuyor.

Gaziantep’te meslek liseleri öğrencileri, eski okul sırası ve masa gibi malzemeleri, okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere oyuncaklara dönüştürüyor.

Mehmet Rüştü Uzel ile Abdülhamithan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri, “Atık Son Buluyor Oyuncaklar Hayat Buluyor” projesi kapsamında atık ahşap malzemelerden tangram, araba, hayvan figürleri, yapboz gibi çeşitli oyuncaklar yaparak geri dönüşüme katkı sağlarken yaptıkları oyuncaklar kentteki anaokullarına ücretsiz dağıtıyor.


NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRİLİYOR

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrencileri yaptıkları faydalı çalışmadan dolayı tebrik ettiğini söyledi. Ahşap oyuncakların sağlıklı olduğuna dikkati çeken Mete, oyuncak yapımında meslek liselerinin önemli bir rolü bulunduğunu ifade etti.

Mete, iki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atık ahşap malzemelerden okul öncesi yaş grubunun gelişimi ve becerisini arttırmak için çeşitli oyuncaklar yapıldığını anımsatarak oyuncakların anaokulu öğrencileriyle buluşturduğunu aktardı.

Oyuncakları kentteki dezavantajlı anaokulları başta olmak üzere okullara dağıtmaya başladıklarını dile getiren Mete, “Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Hem çocukların oyuncakla buluşması hem de sektörün istediği nitelikli insan gücünün yetişmesini hedefliyoruz.” dedi.


‘SEKTÖRÜN FİKİR VE ÖNERİLERİNİ ALACAĞIZ’

Mete, sıfır atık projesine de destek olmak istediklerine dikkati çekerek şöyle devam etti: “Oyuncakta dışa bağımlılığı azaltmaya çalışıyoruz. Gaziantep’teki meslek liseleri de yeterli donanıma sahip. Ahşaptan birçok oyuncak modeli tasarlanmış. Oyuncakları öncelikle dezavantajlı okullar başta olmak üzere tüm kentteki anaokullarına dağıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu proje bir sosyal sorumluluk projesi. Sektörle de iş birliği planlıyoruz. Onların da önerilerini alacağız. Tasarım beceri atölyeleriyle de çocuklar, kendi oyuncaklarını yapabilecek.”

‘HER AŞAMADA ÖĞRENCİLERİMİZ VAR’

Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Özbey ise sıfır atık projesi kapsamında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle proje geliştirerek oyuncak yapmaya karar verdiklerini belirtti.

İki okuldan 17 öğrenci ve 6 öğretmenin katkılarıyla projeye başladıklarını anlatan Özbey, “Dezavantajlı okullara dağıttığımız oyuncak projemizin her aşamada öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz, anaokulu öğrencilerinin gözündeki ışığı görünce motive oldu. Büyük bir mutluluk yaşadı. Ayrıca öğrencilerimizde çevre bilinci oluştu. Gelişimlerine de katkıda bulunduk” dedi.

Projede yer alan 11 sınıf öğrencisi Ayşenur Sivereklioğlu da çocuklar için oyuncak yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

#​Gaziantep
#Cengiz Mete
5 yıl önce