|

Ayrımcılığa kalkan

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının ayrımcılığa maruz kalmaması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Birliği'nin başlattığı çalışmalar bu yıl da devam edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 21:42 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, geçtiğimiz yıl ilk defa uygulamaya koyduğu ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarına yönelik geliştirdiği mali destek programlarının bu yıl ikincisini başlattı. Başvuru sürecinin 1 Şubat'ta başladığı programların lansmanı 8 Şubat'ta yapılacak. Geçtiğimiz yıl yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik olarak ayrımcılıkla mücadele, aktif yurttaşlık ve eşit katılım ile çift dilli eğitim gibi 9 farklı alanda 102 projeye 9 milyon TL üzerinde destek veren Başkanlık, bu yıl da özellikle Türk vatandaşlarına yönelik ırkçı ve ayrımcı uygulamalara karşı geliştirilen projelere destek verecek.



7 BAŞLIKTA DESTEK


Önümüzdeki günlerde duyurusu yapılacak olan YTB'nin hazırladığı yurtdışındaki vatandaşlara yönelik mali destek programları, Ayrımcılıkla Mücadele Programı, Aktif Yurttaşlık ve Eşit Katılım Programı, Herkes İçin Adalet Programı, Eğitim ve Adalet Destek Programı, Aile ve Sosyal Çalışmalar Programı, Çift Dilli Eğitim Programı, Kültürel Çalışmalar Destek Programı başlıklardan oluşuyor.


#Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
#Aktif Yurttaşlık ve Eşit Katılım Programı
#Herkes İçin Adalet Programı
#Eğitim ve Adalet Destek Programı
#Aile ve Sosyal Çalışmalar Programı
#Çift Dilli Eğitim Programı
#Kültürel Çalışmalar Destek Programı
8 yıl önce