|

Babanız burada yatıyor

Bitlis Hizan’da PKK’nın EYP’li tuzağında şehit olan 5 asker ile 1 korucu toprağa verildi. Şehitler için ilk tören Bitlis İl Jandarma Komutanlığında düzenlendi. Ardından şehitlerin naaşı memleketlerine uğurlandı. Törende Üsteğmen Ömer Bozkurt’un eşi ve çocukları tabuta sarılarak ağladı. Şehidin eşi çocuklarına, “Babanız burada yatıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:24 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 5 asker ve bir geçici köy korucusu için tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığındaki tören alanına getirildi. Bitlis Müftü Vekili Ramazan Çiftçi, tarafından dua okunmasının ardından şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt Ankara Sincan'a, Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musab Salçuk Van'ın Çatak ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen Gaziantep'in Şahinbey ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine, Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir Balıkesir'in Sındırgı ilçesine ve Geçici Köy Korucusu Musluh Yaldız ise Bitlis'in Hizan ilçesine uğurlandı.



KELİMELER BİTTİ YAVRUM


Törene katılan şehitlerin yakınlarını askeri personel teselli etti. Eşinin üniformasını giyerek 2 çocuğuyla törene katılan şehit Bozkurt'un eşi Hande Bozkurt, eşinin tabutuna çocuklarıyla sarılarak ağladı. Bozkurt, “İnşallah bu son şehit olur. Babanız burada yatıyor. Bu son kan damlası olur. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kelimeler bitti yavrum” dedi.





KOMUTANLAR UĞURLADI


Bitlis'in Hizan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan köy korucusu Müslüm Yaldız, köyünde toprağa verildi. Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt için Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Bozkurt'un yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları katıldı.



BABANIN EN ZOR VEDASI


Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk ise, Van'ın Çatak ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Zeri, babası İskan Salçuk ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun fotoğrafı ve tabutuna sarılı Türk bayrağını öperek alan baba Salçuk, Vali İbrahim Taşyapan ve yakınları tarafından teselli edildi. Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen'in cenazesi Gaziantep'te, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır'da toprağa verildi.


#PKK
#EYP
#Mesut Demir
#Mikail Daşçı
8 yıl önce