|

Bakan Soylu ve Kirişci'den açıklama: Helikopter yok diyorlar bu bir yalandır

Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele 3'ncü gününde. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın bölgesinde açıklamada bulundu. Bakan Kirişci, "Dün gece sabaha kadar yoğun çalışma sürdürdük. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan bir amfibik uçak geldi. Bu afetle ilgili en önemli mesele orman teşkilatımız çok kısa bir sürede müdahale etti. Daha geniş alanlara yayılmasını engelledi" dedi. Bir partinin genel başkan yardımcısının helikopter yok diyerek yalan söylediğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Sadece siyaset ve boş lakırdı derdinde olanlar var. Yalanla uğraşamıyoruz bir yalan metre icat edilse Türkiye’de afetle ilgili Türkiye birinci olur. Bir partinin genel başkan yardımcısı buraya gelip burada helikopter yok demek bir yalandır. İkinci büyük yalan riskin nerede olduğunu bilmeden zihnimizle milletle ve bu büyük mücadeleyle dalga geçip, emeklere bir gram saygı göstermemek herhalde siyaset kurumuna yakışmaz. Bir milletvekiline yalan söylemek yakışamaz. Allah'tan korkun kuldan utanın" şeklinde cevap verdi.

10:39 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 11:00 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv.
Foto: Arşiv.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın bölgesinde açıklamada bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başlıkları;

Bu afetle ilgili en önemli mesele orman teşkilatımız çok kısa bir sürede müdahale etti.

Daha geniş alanlara yayılmasını engelledi.

Bir bölge var, havadan karadan etrafı çevriliyor.

Sadece siyaset ve boş lakırdı derdinde olanlar var. Yalanla uğraşamıyoruz bir yalan metre icat edilse Türkiye’de afetle ilgili Türkiye birinci olur.

Bir partinin genel başkan yardımcısı buraya gelip burada helikopter yok demek bir yalandır.

İkinci büyük yalan riskin nerede olduğunu bilmeden zihnimizle milletle ve bu büyük mücadeleyle dalga geçip, emeklere bir gram saygı göstermemek herhalde siyaset kurumuna yakışmaz.

Bir milletvekiline yalan söylemek yakışamaz. Allah'tan korkun kuldan utanın.


Bakan Kirişci'nin açıklamalarından satır başlıkları;

Dün gece sabaha kadar yoğun çalışma sürdürdük.

Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan bir amfibik uçak geldi.

#Marmaris Yangını
#Orman Yangını
#Muğla
2 yıl önce