|

Banker Bilo filmi gerçek oldu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen 48 yabancı uyruklu yakalandı. İnsan kaçakçılarınca, Ankara ve İstanbul'a götürülmek üzere paraları alınanan göçmenler, kendilerini gece saatlerinde bıraktıkları yer için "Burası İstanbul'dur. Tarladan yürüyüp, şehre varacaksınız" dediğini söyledi

Yeni Şafak
15:52 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 2/11/2017 Perşembe
AA
Göçmenler, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye tarafından karşılandı.
Göçmenler, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye tarafından karşılandı.

Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ilçe girişinde bir petrol istasyonu yakınlarında, 48 Afganistan, Özbekistan, Pakistan, Türkmenistan ve Burma uyruklunun bulunduğunu belirledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 48 yabancı uyruklunun ülkeye yasa dışı yollardan girdiği tespit edildi.


Çocukların bez ve mama, diğerlerinin de konaklama ve gıda ihtiyaçları, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye tarafından karşılandı.

İran'dan yasadışı yollarla Türkiye'ye geçen Afganistan, Pakistan, Özbekistan, Buruma ve Myanmar uyruklu göçmenlerin, insan kaçakçılarınca, Ankara ve İstanbul'a götürülmek üzere paraları alındı. Göçmenler, ödemeyi yaptıktan sonra 'Burası istanbul' denilerek, gece yarısı Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bırakıldı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından yabancı uyruklular, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.


#Elazığ
#Karakoçan
#pakistan
6 yıl önce