|

Bitlis'te belediye başkanı tutuklandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Ovakışla Belde Belediye Başkanı ile DBP Adilcevaz İlçe Başkanının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
17:53 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 3/11/2016 Perşembe
AA

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.



Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.



Açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde, 11 Ekim'de, 'Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak' suçlamasıyla aralarında Ovakışla Belde Belediye Başkanı A.D, Ovakışla Belde Belediye Eş Başkanı S.K, Ovakışla Belde Belediye Meclis üyeleri Y.K. ve M.T, Adilcevaz DBP İlçe Başkanı S.T, Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ile Adilcevaz ilçesinde milis işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K, N.G. ve N.Ç, gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2 Kasım'da adliyeye sevk edilen A.D, S.K, Y.K, M.T, S.T. ve N.G. tutuklanmış, A.O, A.E.K. ve N.Ç. adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır."



Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı yürütülen mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince devam edeceği vurgulandı.



#Bitlis
#Ovakışla Belde Belediyesi
#Terör operasyonu
#PKK
7 yıl önce