|

Bitlis'te ulaşıma kar engeli

Etkili olan kar yağışı ve tipi, Bitlis'te ulaşımı olumsuz etkilerken, birçok aracın mahsur kaldığı öğrenildi. Bazı araçların kontrolden çıkarak kara saplandığı kaydedildi.

Yeni Şafak
20:59 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:01 - 1/02/2017 Çarşamba
AA
Bitlis'te kar yağışı ile tipi, ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bitlis'te kar yağışı ile tipi, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bitlis ve ilçelerinde kar yağışı ile tipi, ulaşımı olumsuz etkiliyor.



Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok araç mahsur kaldı.



Mahsur kalan vatandaşlardan Murat Aydoğdu, "Bitlis'te işten çıktık. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Tatvan'a gidemedik. Burada mahsur kaldık. Soğuk havadan dolayı konuşamıyorum bile. Bir saattir buradayız. Allah yardımcımız olsun." dedi.



İl genelinde de kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bazı araçlar, kontrolden çıkarak kara saplandı.



  • Yollar ulaşıma kapatıldı
  • Valilikten yapılan açıklamada ise Bitlis-Baykan, Bitlis-Tatvan, Bitlis-Mutki, Bitlis-Hizan, Bitlis-Muş, Tatvan-Ahlat, Ahlat-Ovakışla-Bulanık, Ahlat-Malazgirt ve Adilcevaz-Malazgirt güzergahlarında tipi nedediyle görüş mesafesinin kalmadığı belirtildi.
  • Valilik kararıyla bu yolların ulaşıma kapatıldığı bildirilen açıklamada, "İkinci bir duyuruya kadar vatandaşlarımızın trafiğe çıkmamaları gerekmektedir. Ayrıca ilimizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel yarın idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.
#Bitlis
#Kar Yağışı
#Ulaşım
7 yıl önce