|

Bizi bırakıp kaçtılar

Terör örgütünde başlayan büyük çözülme hız kazandı. Sadece 3 günde Mardin’de 76 terörist teslim oldu. Nusaybin’de güvenlik güçlerine sığınan PKK’lılar yaşadığı pişmanlıkları anlattı. Terör örgütünün kendilerini yalnız bırakıp kaçtığını söyleyen PKK’lılar, “Bize Türk devletini faşist olarak tanıtanlar, bizi orada bırakarak kaçtı. Devlet, bizi kurtardı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yaşadığı pişmanlık, şiddet ve tacizleri anlattı. Bölgedeki güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülerde teslim olan teröristlerin anlatımları, örgüt içindeki durumu ortaya koydu.



TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM


Ailesine kızdığı için örgüte katıldığını belirten bir terörist, “Öfkeyle kalkan zararla oturur. Öncelikle yüce Türk milletinden özür diliyorum. Devletin büyüklüğünü anladık. Devletin gerçekten barışı istediğini ve PKK'nın terör örgütü olduğunu anladık. Bizim dinimizi değiştirmemizi öngördükten sonra onların ne olduğunu anladık. Pişmanım, arkadaşlara da sesleniyorum, asla ve asla bu yolu tercih etmeyin. Yıllarca kardeşçe yaşadığımız bu ülkede beraber yaşamaya devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Bir kadın terörist ise şiddet gördüğünü, bu nedenle terör örgütünden kaçtığını söyledi. Barikatlar kurduğunu, silahını kullanmak istememesi üzerine bodruma kapatıldığını anlatan terörist, PKK'ya katılmakla hata yaptığını ifade etti.



ÖRGÜTE GİTMEK BÜYÜK HATAYDI


Zaman zaman örgütten kaçmak istediğinde tehdit edildiğini aktaran kadın terörist, anne ve babasını bırakarak örgüte katıldığı için duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Kendilerini PKK'nın elinden devletin kurtardığını ifade eden erkek terörist de “Bize Tük devletini faşist olarak tanıtanlar, bizi orada bırakarak kaçtı. Devlet, bizi oradan kurtardı. Gençlere de seslenmek istiyorum, PKK sizi kullanır ve atar” şeklinde konuştu.







TACİZ VE TECAVÜZ


Örgüt içinde tacizler, tecavüzler ve şiddet yaşandığını anlatan kadın terörist ise kendisine pek çok kez taciz girişiminde bulunulduğunu kaydetti. Kendisi ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini, ailesini telefonla aramak istediğinde dövüldüğünü belirten kadın terörist, PKK'ya katıldığı için devletten özür diledi.



Sadece 15'i Nusaybinli


Teslim olan PKK'lı teröristlerin, 'sivil' olduklarına dair ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları, şu ana kadar kimlik tespiti tamamlanan 67 PKK'lı teröristlerden 15'inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu, vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olduğu ve yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldığı belirtildi.



GENELKURMAY, SWAP TESTİ YAPTI


Bölgedeki güvenlik kaynakları, 1-2 PKK'lı terörist hariç diğer hepsinin aynı yaş gruplarında olması ve kız sayısının homojen olmaması, vücutlarında yapılan muayenelerde; vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olması, yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanılmasının 'sivil' olmadıklarını


açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.







8 terörist daha teslim oldu


Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyonda biri kadın 5 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında güvenlik güçlerince teröristlere yapılan “Teslim ol” çağrıları sonucunda Yenişehir Mahallesi Tunç Caddesi'nde biri kadın 5 terörist teslim oldu. Sabah saatlerinde 5 teröristin teslim olmasının ardından güvenlik güçlerince örgüt mensuplarına yeniden “Teslim ol” çağrısı yapıldı. Çağrılar sonucu 3 örgüt üyesi daha teslim oldu. Böylece ilçede son 3 günde teslim olan terörist sayısı 76'ya yükseldi. Teslim olan teröristlerle ilgili adli süreç devam ediyor. Öte yandan, çıkan çatışmada yaralanan bir terörist de yakalandı.



Şırnak ve Nusaybin'de sona gelindi





Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Şırnak ve Nusaybin'deki operasyonların bitme noktasına geldi. Azerbaycan Milli gününde soruları cevaplayan Mendi, operasyonların Şırnak merkezde yüzde 90, Nusaybinde ise yüzde 80 oranın da tamamlandığını söyledi. Bölgeye 2 bin yeni Jandarma Özel Harekatçı gönderildiğini belirten Mendi, operasyonlarda etkin rol alan timlerin prim ve ikramiye alması hazırlık yapıldığını belirtti.





#PKK
#Nusaybin
8 yıl önce
default-profile-img