|

Büyükşehir’den üreticilere destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, üreti- cilere yönelik desteğine aralıksız devam ediyor. Başkan Şahin, 2 bin arı kovanının yanı sıra üreticilerin isteğini yerine getirmek amacıyla her ilçeye birer dal öğütme makinası dağıttı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 5/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Dal öğütme makinası dağıtım törenine katılan Başkan Şahin, çiftçinin isteğini karşılamaktan memnun olduklarını söyledi.
Dal öğütme makinası dağıtım törenine katılan Başkan Şahin, çiftçinin isteğini karşılamaktan memnun olduklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin arı kovanı ve antepfıstığında karagöz kurduyla mücadele amacıyla her ilçeye birer adet dal öğütme makinası dağıtıldı.

Başkan Şahin döneminde derin bir nefes alan üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yönelik desteği aralıksız devam ediyor.

‘ARI GİBİ ÇALIŞTIK’

Botanik Bahçesi’nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Mart 2018 günü itibariyle başkanlık döneminin 4’üncü yılını tamamladığını belirterek, “Artık, finale giriyoruz. Hem yaptıklarımız hem de yapacaklarımız açısında bir dönüm noktasındayız. Biz de hazıra konma yok, hepimiz işimizi en iyi yapmak zorundayız. Bu coğrafyanın çiftçisi de başkanı da personeli de çok çalışacak. Bir arı kovanındaki arıyla mücadele eden arı üreticisini, topraktan ekonomi, aş ve ekmek çıkaran eli nasırlı çiftçileri anlamak durumdayız” ifadelerini kullandı.


BÜTÇENİN BÜYÜK KISMI ÇİFTÇİYE

Bu coğrafyada hem risklerin, hem de nimetlerin bulunduğunu dile getiren Başkan Şahin şöyle konuştu;

“Bal ormanları, arı otları hepsi arıcıların daha güçlü üretim yapması içindir. Bu amaçla 20 bin akasya ağacı diktik. Fıstık aşılama çalışması yürüttük, topraktan altın gübre ürettik. Geçen yıl çiftçilerimiz dal öğütme makinasını benden istemişti, her şey bütçeye bağlı. Memleket işçi ve çiftçi memleketidir. Onun için bütçemizin büyük bir kısmını çiftçiyi yakından ilgilendiren kısımlara veriyoruz.”

  • Yılmaz teknik bilgiler verdi
  • Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Yılmaz, “Gaziantep’te bugüne kadarki çalışmalar soncunda bal üretimini ikiye katladık. 2014’de 130 ton bal üretirken 2017 sonunda bu rakam 550 bin tonu buldu” dedi.
  • ÇİFTÇİLER ÇOK ÇALIŞACAK
  • Gaziantep Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit ise, arıcıların arı kovanı ihtiyacını, çiftçilerin de tohum ihtiyacını karşılamak için imkanlarını seferber eden Şahin’in çalışmalarına karşılık olarak Gaziantepli üreticilerin de daha çok çalışarak daha fazla üretim yapacaklarını dile getirdi.
#Gaziantep
#Üretici
#Destek
6 yıl önce