|

Dağlıca'nın ezan hasreti bitti

TSK'nın Hakkari'deki operasyonları sonucu, bölge terörist unsurlardan temizlendi. Bölge halkı artık huzura kavuşurken, Dağlıca Camii'nde 2 Kasım'dan itibaren ezan okunmaya başlandı. HDP ise Dağlıca'da sandık şoku yaşadı, 499 oyun 200'ünü alabildi.

Yeni Şafak
09:59 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:54 - 4/11/2015 Çarşamba
IHA

Güvenlik birimlerine göre, İkiyaka'da Dağları, PKK tarafından son direniş noktası olması nedeniyle çok büyük önem taşıyor. Bu kritik bölgeye çok yakın bir yerde bulunan Dağlıca'ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı yine bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyordu. Ancak şu anda Dağlıca yerleşim yerinde halk huzura kavuşmuş durumda. Uzun süredir Dağlıca Camii'nde okunmayan ezan 2 Kasım itibariyle yeniden okunmaya başlandı.



Defalarca PKK uzantıları ve YDG-H elemanları tarafından kesintiye uğratılan ezan sesi, yine bölgede görevli askerlerin cami hoparlörünü değiştirilmesiyle yeniden okunmaya başlandı. Camiye gitmekten korkan vatandaşlar artık rahatça ibadetlerini yapmaya başladı.



DAĞLICA'DA PKK ETKİSİNİN ÇÖKTÜĞÜ SANDIKTA ORTAYA ÇIKTI


Dağlıca bölgesindeki halk ile asker sırt sırta verdi. Son seçimlerde PKK medyasının "Dağlıca'da halk da asker de HDP'ye seçimde oy verdi' yalanı çöktü. 1 Kasım seçimlerinde Dağlıca'da açılan sandıklardan çıkan 499 oyun 200'ünün HDP'ye 300'ünün de diğer partilere verildiği açıkça görüldü. Halkın çoğunluğu ve askere atılan bu çirkin iftira, sandıkta ortaya çıkan tabloyla açıkça ortaya çıktı. Bölge halkıyla yapılan görüşmelerde 200 oyu verenlerin çoğunun bunu YDG-H elemanlarının yoğun baskısı ve tehdidinden dolayı verdiği belirlendi.



İkiyaka Dağları'nın ve DOSKİ Vadisi'nin PKK'lı teröristlerden temizlenmesiyle Dağlıca halkı rahat bir nefes aldı. Asker, Dağlıca'daki mahalleleri tek tek ziyaret ederek vatandaşların sıkıntılarına ortak olmaya başladı. Güvenlik birimleri, "Artık PKK için İkiyaka Dağları'nın bir mezarlık" olduğunu ifade etti.



#dağlıca
#dağlıca camii
#YDG-H
#ikiyaka dağları
8 yıl önce