|

e-Devlet soy ağacı sorgulama girişi

e-Devlet soy ağacı sorgulama yeniden hizmete açıldı. Soy ağacı sorgulaması yapabilmek için e-Devlet hesabınızı onaylatmış olmanız gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nin gerçekleştirdiği çalışma sonrasında yeniden açılan alt/üst soy ağacı sorgulama sisteminin detayları belli oldu. İşte e-Devlet soy ağacı sorgulama girişi...

Yeni Şafak
10:40 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:41 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Alt-üst soy bilgisi sorgulama e-Devlet'ten yeniden erişime açıldı.
Alt-üst soy bilgisi sorgulama e-Devlet'ten yeniden erişime açıldı.

e-Devlet alt/üst soy ağacı sorgulama açıldı ve vatandaşlar aile geçmişleri hakkında bilgi edinmek için e-Devlet sistemine akın etti. e-Devlet soy ağacı sorgulaması yapmak isteyen vatandaşları önemli birkaç adım bekliyor. e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? Soy ağacı sorgulama hangi yıllar arasını kapsıyor? İşte soy ağacı sorgulama detayları…

e-Devlet soy ağacı sorgulama yeniden açıldı

e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama hizmeti geçici bir sürenin ardından yeniden erişime açıldı. E-Devlet üzerinden verilen hizmette 1800’lü yıllara kadar soy ağacını öğrenebilmek mümkün. Ulaştırma Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşlerinin ortak çalışması ile yoğunluk oluşmadan işlemler sıraya alınarak yapılıyor.

Yan soylar paylaşılmıyor

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üstsoy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Soy ağacı sorgulamada sıra

e-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda sistem sizi sıraya alıyor ve soy bilginiz hazırlandığında size haber vermek için iletişim bilgisi istiyor. e-Posta hesabınızı ya da telefon numaranızı e-Devlet üzerinden onaylatmış olmanız gerekiyor.

Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.


e-Devlet şifresi nasıl alınır?

Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.


#soy ağacı
#alt üst soy ağacı
6 yıl önce