|

Felçli adam depremde yürümeye başladı

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 3 yıldır belden aşağı kısmi felçli olup yatağa bağlı yaşadığı ileri sürülen 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında panikle kendini dışarı atıp yürümeye başladığını iddia etti.

10:56 - 8/02/2020 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 8/02/2020 Cumartesi
IHA
​
Yaşlı adam, yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.
​ Yaşlı adam, yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ’da meydana gelen depremde rahatsızlığı nedeniyle 3 yıldır felçli şekilde yatağa bağlı yaşayan 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında panikle kendini dışarı attı. Yaşlı adam, yürüyebildiğini ancak depremin şokunu atlattıktan sonra fark etti.



"Bir baktım dış kapının önündeyim"

Depremin büyük hasar oluşturduğu Kültür mahallesinde eşi ve iki kızı ile bir apartmanın bodrum katında yaşayan Gül, deprem anından ailesine kendisini bırakmasını söylediğini belirterek, "Benim hastalığım, belden aşağı tutmuyordu. Alt kısımları hissetmiyordum. Üç sene boyunca öyle çektim. Bu depremde de anlık korkudan dolayı birden ayaklandım ve baktım ki dış kapının önündeyim. Yürüyemiyordum, depremin korkusundan mı artık Allah’tan mı ne artık bilmiyorum dedi.


"Ailem beni görünce çok sevindi"

  • Aşağı indikten sonra yavaş yavaş adım atmaya başladığını anlatan Gül, "O andaki şokla, korkuyla kalkmşım ayağa. Hiç farkında olmamışım. Belki de canımın derdine düştüm, ayağa kalktım. Belki de deprem olmasaydı ben o psikolojiyle yatabilirmişim. Ailem beni görünce öyle çok sevindiler” ifadelerini kullandı.

#kenan gül
#elazığ
#deprem
#felç
4 yıl önce