|

Generallere yeni görev

1 Ağustos’ta ataması yapılan 167 general ve amiralden 16’sı, dün 8 gün aradan sonra ikinci kez yer değiştirdi. Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararnamesiyle 17 general ve amiral yeni görevlerine atandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan atama kararıyla Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarında görevli 15 general ve 2 amiralin ataması yapıldı. Toplamda 17 general ve amiralin 14'ünü 1 Ağustos'ta atanan isimler oluşturdu. 12 general ve 2 amiralin görev yeri 8 gün sonra yeniden değiştirilmiş oldu. 15 Temmuz ihanetinde ismi darbeye girişimine karışan 52. Zırhlı Taktik Tümen Komutanlığı'na Kara Harp Akademileri Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran atandı. Deniz Harp Akademileri Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç ise Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görevine getirildi. Darbe girişimine bulaşan yerlerden biri olan Aksaz Deniz Üssü'nde komuta 8 gün sonra değişmiş oldu. Üs Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ ise Deniz Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'na atandı.



Akademi Kor'dan Tüm'e indi


Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz, Korgeneral Mehmet Şanver'in istifasıyla boşalan Harp Akademileri Komutanlığına atandı. Muharip Hava Kuvvet ve Füze Savunma Komutanlığı yaparken 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler tarafından kızının düğünü basılan Şanver, Yüksek Askeri Şura'da orgeneralliğe terfi alamayınca istifa etmişti. Yeni atamayla korgeneral seviyesinde temsil edilen Harp Akademileri Komutanlığı'nın rütbesi Tümgeneralliğe gerilemiş oldu.



Kurmaylar değişti


Kuvvet emrinde kalan 3 generalin ilk kez ataması yapıldı. Tümgeneral Sinan Yayla, Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı'na getirilirken, Tümgeneral Mehmet Göktan İstanbul'daki 1. Ordu Kurmay Başkanlığı'na atandı. Bu iki isim de daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilmişti. 1. Ordu emrindeki Tümgeneral Kemal Başak da 3. Ordu Kurmay Başkanı oldu. Bu üç ismin dışındaki komutanlar 8 gün sonra yeniden atama gördü.







Karargâh'a çekildi


TSK tarihinde astsubaylıktan gelerek general olan ilk isim olan Cemal Balıkçı'nın 8 gün aradan sonra ataması yeniden yapıldı. Balıkçı, kıta görevinden Karargâh görevine alındı. 1 Ağustos'taki kararname ile Etimesgut'taki 3. Hava İkmal Bakım Merkezi'ne atanan Balıkçı, dün de Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Daire Başkanlığı'na getirildi. Balıkçı'nın FETÖ ve darbe girişimi kapsamında hakkında soruşturma olduğu iddia edilmiş, atamasının yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olmuştu.






MSB komutanları


Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığına atanırken, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı İnşaat Yardımcısı Tuğgeneral Adem Haydar, Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Daire Başkanlığı görevine getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın yeni Denetleme ve Değerlendirme Başkanı ise Tuğgeneral Mustafa Gönel oldu.



O üsse yeni isim


15 Temmuz darbe girişimine karışan Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne 1 Ağustos'ta atanan Tuğgeneral İbrahim Dülger, dünkü kararname ile Karargâh'a çekildi. Dülger, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Proje Yönetimi Daire Başkanı oldu. Dülger'in boşalttığı Diyarbakır Üssü'ne ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı Proje Yönetimi Daire Başkanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş atandı.





#Resmi Gazete
#Cemalettin Bozdağ
#Ali Çekiç
#Sinan Yayla
8 yıl önce