|

Gözyaşları sel oldu

İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş memleketi Sinop’ta dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende acılı anne Zeynep Akbaş’ın, “Seni vermeyeceğim” diye feryat etmesi yürekleri burktu

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 01:51 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak
Berkay Akbaş’ın annesi Zeynep Akbaş, evladının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Berkay Akbaş’ın annesi Zeynep Akbaş, evladının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

İstanbul'daki hain saldırıda hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş memleketi Sinop'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Akbaş'ın (19) Türk ve Fenerbahçe bayraklarına sarılı naaşı Yeni Mahalle Gazi Caddesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Alaaddin Camii'nin avlusuna getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Salim Akbaş ile anne Zeynep Akbaş, oğullarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Zeynep Akbaş, “Seni vermeyeceğim” diye feryat ederken, ablası Selin fenalık geçirdi. Aile fertlerini acılı baba Salim Akbaş teselli etmeye çalıştı.



CENAZEDE İZDİHAM


Binlerce Sinoplunun katıldığı törende izdiham yaşandı. Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin taşıdığı şehidin naaşını daha sonra vatandaşlar omuzladı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanısıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Hasan İpek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Milletvekilleri Barış Karadeniz, Ali Şeker, Ali Özcan, Gürsel Erol, Belediye Başkanı Baki Ergül, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.





TEMİZ BİR ÇOCUKTU


Bu arada Berkay Akbaş, Başkent Üniversitesi'nde anıldı. 19 yaşındaki Berkay için İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda düzenlenen anma töreni duygulu anlara sahne oldu. Tıp Fakültesi öğrencilerinden Balım Özsoy, “Doktor arkadaşım seni, gülen gözlerini, o güzel gülüşünü hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Berkay'ın fotoğraflarının arkadaşları tarafından taşındığı salonda öğrenciler zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı. Törenin ardından arkadaşlarını anlatan tıp fakültesi öğrencileri, Berkay Akbaş'ın çok başarılı ve güler yüzlü bir öğrenci olduğunu belirtti. Arkadaşları, “Temiz bir çocuk” ifadesinin Akbaş'ı tanımlayan en güzel sözlerden biri olduğunu belirtti.









#Beşiktaş
#Bombalı saldırı
#Berkay Akbaş
7 yıl önce