|

Havadan müdahale

Polis ve askerlerden oluşan özel timlerin PKK’ya alanı dar ettiği Hakkari Yüksekova’da dün helikopterler hakim tepelere asker indirdi. Bölgeye inen askerler zırhlı araçların desteğiyle mevzilere geçti. Operasyonlar son sürat devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:01 - 19/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçlerinin pazar akşamı başlattığı operasyonlar sürerken, evlerinden çıkamayan ve zor durumda olan vatandaşların kurtarılması için polis ve asker, zırhlı araçlardan anonslar yaparak '155 polis imdat' hattını aramalarını istedi.



YÜKSEK TEPELERE ASKER İNDİRİLDİ


İlçede belirlenen hedeflerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan top atışları ise sürüyor. Önceki akşam kar yağışının da etkili olduğu ilçede operasyonların özellikle barikat ve hendeklerin yoğun olarak bulunduğu Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Zırhlı araçların bu mahallelere girişleri sırasında silah seslerini duyulurken, birçok noktadan da dumanlar yükseliyor. Dün sabah saatlerinde ise ilçelin çevresinde bulunan hakim noktalara helikopterlerle asker indirildi. Bölgeye inen askerlerin zırhlı araçlar desteğinde mevzilendikleri görülüyor.



SNİPERLAR YÜKSEKOVA'DA


Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçesinde olduğu gibi bölgeye askeri mühimmat sevkiyatı ise sürüyor. Örgüte ait karargahların bulunduğu Orman Mahallesi başta olmak üzere Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerinin yanı sıra Esentepe Mahallesi toplarla dövülüyor. İdil ve Sur'da bulunan keskin nişancılar Yüksekova'ya geldi.



Sivillerden haraç alıyorlar


Yüksekova'da operasyonların sürdüğü bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşlardan teröristlerin haraç istediği ortaya çıktı. Teröristlerin canlı kalkan olarak kullandığı ailelerin bölgeden ayrılmak istediği ancak örgütün buna izin vermediği öğrenildi. PKK'lılar, aileleri, “Ya haraç verirsiniz sizi bırakırız ya da canınızı alırız" diye tehdit ediyor.


#Hakkari Yüksekova
#pkk
#Yüksekova
8 yıl önce