|

Hiç gelme

Washington’un PKK tavrı Ankara’da sabırları taşırdı. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’un Afrin’de terörist temizliği sürerken Türkiye’ye yapacağı ziyaret hakkında konuşan Bozdağ, “Bizi sınamaktan artık vazgeçin. Türkiye’yi iknaya gelmeyin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:16 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillorsan
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillorsan

ABD’nin PKK konusundaki yalanları Ankara’da sabır bırakmadı. 60 bin kişilik orduya yetecek cephaneyi teröristlere gönderdikten sonra Türkiye’ye, “PKK’ya değil, DEAŞ’a odaklan” deyip akıl vermeye çalışan Washington, Mehmetçik Afrin’de operasyon yürütürken yine ‘müttefiklik’ mesajıyla oyalama taktiğine sarıldı. “PYD’ye artık silah vermeyeceğiz” sözünden sonra örgüte TIR’lar dolusu cephane naklettiren Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Raymond McMaster dün Ankara’daydı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillorsan’da önümüzdeki günlerde Türkiye’de olacak. Teröristlere ilişkin verilen sözlerin sahada hiçbir karşılığı olmamasından ötürü ABD’lilere en net mesajı dün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ verdi.


TERÖRİSTLERİNİZE GİDİN

Beyaz Saray cephesine açıkça “Türkiye’ye gelmeyin” diyen Bozdağ, “Artık Türkiye’yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye’yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz donattığınız silah verdiğiniz lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiğinizi silahları toplayın, bir daha vermeyin, ‘Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmayın’ deyin” ifadelerini kullandı. AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulunda konuşan Bozdağ, birkaç gün önce ABD’li generallerin Münbiç’te PKK’lılarla birlikte verdiği pozu hatırlattı. Bu fotoğrafların Türkiye’ye ‘aba altından sopa göstermek’ olduğunu dile getiren Bozdağ şunları söyledi: “Bunlar bizi tanımıyor, aba altından sopa gösteriyor. Türkiye aba altından da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke değildir. Dün de değildi, bugün de değildir, yarın da olmayacaktır. Artık Türkiye’yi oyalamaktan vazgeçin.”

O GÖRÜNTÜLERDEN VAZGEÇİN

“PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin tabelasını değiştirip onlara SDG deyip milletin aklıyla alay etmeyin. Alem kör, herkes sersem değil. Biz her şeyi biliyoruz. Türkiye’ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Artık verdiğiniz sözleri yerine getirin. Fırat’ın batısına geçmeyecekti, Münbiç’te olmayacaktınız, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin TIR silah verdiniz. DEAŞ’a karşı değil Türkiye’ye karşı kullandınız, defalarca uyardık. Bu terör örgütünü koruma ve kollama içinde olunmamalıdır. Artık biz Türkiye olarak söze değil yansımalarına bakıyoruz. Artık terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi uygulamasına son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmalı ve yeni silahlar verilmemelidir. ABD, askerli foto çektirip teröristleri sıvazlayan görüntülerden vazgeçmelidir.”

#Afrin
#PKK
#ÖSO
#TSK
#ABD
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce