|

Dünyayı iyilik değiştirecek

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Uluslararası İyilik Ödülleri geçen yıl ilk kez verilmişti. Bu yıl ikincisi verilecek iyilik ödüllerinin sloganı “Dünyayı iyilik değiştirecek” olacak. 13 Mart ise Dünya İyilik Günü olarak kutlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 00:22 - 17/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından geçen yıl ilk kez verilen İyilik Ödülleri bu yıl “Dünyayı iyilik değişterecek” sloganıyla düzenlenecek. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, bu yıl ikincisi gerçekleşecek iyilik ödülleri projesini Yeni Şafak'a anlattı.



13 MART DÜNYA İYİLİK GÜNÜ


Dünyanın bir kargaşa ortamından geçtiğini belirten Çetin, “İslam'daki naifliği hatırlatmak için böyle bir proje başlattık. Ödüller, geçen yıl Türkiye'deki iyilikler içinden seçildi. Bu sene dünyanın her yerinden iyilik hikayeleri topluyoruz. Geçen yıl 500 iyilik hikayesi gönderilmişti. Tüm dünyadan iyilik hikayelerini istedik. Bu yıl geçen yıla oranla daha fazla iyilik hikayesinin geleceğini düşünüyoruz. Bu yıl sloganımız 'dünyayı iyilik değiştirecek' oldu” diye konuştu. İslam Birliği Teşkilatı'na, her yıl 13 Mart'ta 'Dünya İyilik Günü” olması için öneride bulunduklarını söyleyen Çetin, “Bu öneri kabul edildi. İlk kez bu yıl dünya iyilik günü kutlamasını yapacağız. Buna Türkiye öncülük edecek. İyilik ödülleri de o gün sahiplerini bulacak” dedi.



3 YETİMHANE YAPTILAR


Her yaş grubunun yaptığı iyiliğin farklı olduğunu ifade eden Çetin, “Gençlerin farklı dünyası var. Gençler, yeteneklerini kullanarak yardımda bulunuyor. Çizdikleri resimler ile 3 tane yetimhane açan gençler var. Gençler uzaktan örgütlenerek yardımda bulunuyor. Ev kadınları evde yemek yaparak ve satarak ihtiyaç sahibine gönderiyor. Yaptıkları örgülerini satarak iyilik yapmaya çalışıyor. Çocukların iyiliklerini de çok anlamlı buluyor ve önemsiyoruz” şeklinde konuştu.


#Türkiye Diyanet Vakfı
#Dünyayı iyilik değişterecek
#Uluslararası İyilik Ödülleri
8 yıl önce