|

'JeansBiri'nin evinden 236 bin dolar çıktı

Sosyal medyada 'aksilahlanma' etiketini açan ve Gaziantep'te yakalanan 'JeansBiri' adlı twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A.'nın üzerinde 236 bin ABD doları bulundu.

Yeni Şafak
15:07 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 15:15 - 28/10/2016 Cuma
IHA

Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açan ve bunu kampanyaya dönüştüren 'JeansBiri' adlı twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A. hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talebi doğrultusunda İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce çıkarılan yakalama kararı sonrası aranan Ahmet Kemal A. Elazığ'daki adresinde bulunamamıştı.



FETÖ kolejinde çalıştığı belirlendi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 'JeansBiri' adlı twitter hesabından 'Aksilahlanma' etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatmış, hesabın sahibinin Elazığ'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji'nde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu tespit edilmişti.



Gaziantep'te yakalanmıştı


Şahsın Gaziantep'te olduğu bilgisi üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ahmet Kemal A.'yı ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A. isimli şahsı Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'ndeki bir adreste gözaltına almıştı.



ABD dolarları ve para sayma makineleri ele geçirildi


Ekipler yakalanan şahısların üzerinde, kaldıkları ikamette ve araçta yapılan aramalarda toplam 236 bin 775 ABD doları, 48 bin 910 TL para ile çok sayıda dijital malzeme, Bank Asya'ya ait dokümanlar, 2 adet radar tespit cihazı, 1 adet para sayma makinesi ele geçirdi.





Valilikten açıklama


Gaziantep Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçundan yakalama kararı olan 'JeansBiri' adlı twitter hesabının sahibi A.K.A. isimli örgüt mensubunun FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüte müzahir bir okulda öğretmen olarak çalıştığı tespit edilmiştir. Örgüt mensubu A.K.A.'nın yakalanması amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde A.K.A ile yine FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A. isimli şahıslar yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde yakalanmıştır. Şahısların üzerilerinde, kaldıkları ikamette ve araçta yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme, Bankasya'ya ait dokümanlar, 2 adet radar tespit cihazı,1 adet para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 TL para ele geçirilmiştir" denildi.





#JeansBiri
#FETÖ
7 yıl önce