|

Kararlılık harekatı

Hava ve kara operasyonları ile tarihinin en büyük kaybını veren terör örgütü PKK’ya bir darbe de Yüksekova’da vuruldu. F-16’ların önceki gün bombaladığı bölgeye karadan operasyon yapıldı. Bir anda askerleri karşılarında gören 16 PKK’lı kaçamadan etkisiz hale getirildi. Hava ve kara operasyonunda toplamda 31 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
07:00 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 04:22 - 6/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

İkiyaka Dağları ve Dağlıca'da teröristlere yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Mehmetçik'in Hakkari Yüksekova'da 25 Eylül'de başlattığı Dağlıca'da eylül ayı başında terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adının verildiği operasyon sürüyor. Bu operasyona, bölgeye gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait birlikler ile Kayseri ve Bolu komando tugayları katılıyor. Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu özellikle “Doski Vadisi” diye adlandırılan bölgede, İkiyaka Dağları'nda yapılıyor.



KAÇMAYA BİLE FIRSATLARI OLMADI


2 bin rakamlı dağlarda Mehmetçikleri karşılarında gören teröristler, kaçmaya dahi fırsat bulamadı. Teröristler, devam eden operasyonlar inlerinde vurularak etkisiz hale getirildi. Askerlerin operasyonlarına jetler ve helikopterler de zaman zaman destek veriyor. Dağlıca bölgesinde önceki günü terör yuvalarına yönelik jetler harekete geçti. Yurtiçindeki hedeflere nokta atışı yapıldı. F-16'ların harekatında 15 terörist öldürüldü. Kaçan teröristlerin yakalanması için ise bölgedeki birlikler buraya kaydırıldı.



SICAK TAKİP BAŞLADI


Mehmetçik, bölgede jetlerin vurduğu alandan kaçmaya çalışan hainlerin peşine düştü. Askerler, bölgeyi terk etme imkanı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan 15 PKK'lıyı da burada etkisiz hale getirdi. Genelkurmay Başkanlığı operasyonunu detaylarını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Yüksekova bölgesinde dün yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 kahraman Mehmetçiğin şehit düştüğü, bir askerin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı anımsatıldı.



HAVADAN KARADAN


Dağlıca'ya 3 Kasım'da yapılan hava harekatını müteakip, bölgeyi terk etme imkanı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonun sürdüğü belirtilen açıklamada, “Yüksekova'da terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, dün etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen hedeflere düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir” ifadesi kullanıldı. Geçen hafta F-16'lar Kuzey Irak'ta teröristlere ait 8 kampa bomba yağdırmıştı. Kandil'e yönelik hava harekatının ardından jetler bu kez de Dağlıca'da örgüte ait 16 hedefi nokta atışı ile vurmuştu. 22 Temmuz'dan bu yana ise hem yurt içi hem de yurt dışında düzenlenen operasyonlarda 2 bin 300 terörist etkisiz hale getirildi.


#İkiyaka Dağları
#Dağlıca
#kara operasyonları
8 yıl önce