|

Katile müebbet hapis talebi

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i Başakşehir'deki evinde öldüren damadı Cemil Karanfil için istenen ceza belli oldu. Savcı mütalaasında, sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet, “eşini kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
29 Mayıs’ta kayınpederi gazeteci Kadir Demirel’i 
öldüren, eşini de yaralayan Cemil Karanfil, cinayetten 
105 gün sonra İzmir’de yakalanmıştı.
29 Mayıs’ta kayınpederi gazeteci Kadir Demirel’i öldüren, eşini de yaralayan Cemil Karanfil, cinayetten 105 gün sonra İzmir’de yakalanmıştı.

İstanbul-Başakşehir’de, kayınpederi Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldüren, eşi Esma Karanfil’i de yaralayan Cemil Karanfil için müebbet hapis cezası istendi. Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık ile tarafların avukatları katıldı.

AİLE İÇİ ANLAŞMAZLIK

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Şevket Hazar, Esma Karanfil ile sanık Cemil Karanfil arasındaki anlaşmazlıklara zaman zaman aile fertlerinin de ortak olduğunu kaydetti. Savcı, olay günü maktulun damadı olan sanıkla görüşmek için kızının evinde bir araya geldiğini belirtti.


EŞİNİ DE ÖLDÜRECEKTİ

Savcı, burada çıkan tartışma sonucu sanığın maktul Kadir Demirel'e 4 kez vurarak ölümüne, mağdur Esma Karanfil'e de 1 kez vurarak ağır şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiğini kaydetti. Savcı, sanığın eşini de öldürmek amacıyla hareket ettiğini, ancak amacına ulaşamadığını vurguladı. Savcı, sanık Cemil Karanfil'in, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, “eşini kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanların hazırlaması için duruşmayı erteledi.

  • 105 gün kaçmıştı
  • 29 Mayıs’ta kayınpederi gazeteci Kadir Demirel’i öldüren, eşini de yaralayan Cemil Karanfil, cinayetten 105 gün sonra İzmir’de yakalanmıştı. İstanbul’a gönderilen Karanfil, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
#Kadir Demirel
#Cemil Karanfil
#Cinayet
6 yıl önce